17.1 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăInternaționalPoliția armeană se confruntă cu protestatarii antiguvernamentali

Poliția armeană se confruntă cu protestatarii antiguvernamentali

Luni (30 mai) au izbucnit conflicte între poliția armeană și protestatarii antiguvernamentali în apropierea principalului sediu guvernamental din capitala țării Erevan.

Poliția a făcut mai multe arestări în timp ce unii protestatari au încercat să spargă un cordon de securitate din afara clădirii, conform Reuters.

Protestele au început să fiarbă de câteva săptămâni împotriva posibilelor concesii asupra teritoriului disputat cu vecinul Azerbaidjan. Furia s-a intensificat pe străzi după ce prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat că în comunitatea internațională se dorește ca Armenia să „coboare ștacheta” în ceea ce privește pretențiile sale față de disputata regiune Nagorno-Karabah.

Poliția armeană s-a confruntat cu protestatarii din capitala Erevan, furioși după ce Armenia vrea să facă concesii Azerbaidjanului

Enclava Nagorno-Karabakh este recunoscută la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar a fost populată și controlată pe deplin de etnicii armeni până când aceștia au pierdut în fața Azerbaidjanului un război de șase săptămâni în 2020.

Un acord de pace intermediat de Rusia care a pus capăt războiului a dus la o pierdere semnificativă de teritoriu pentru Armenia.

Armenia este în prezent un aliat apropiat al Rusiei, care are o bază militară în nord-vestul țării și a trimis trupe de menținere a păcii în Nagorno-Karabah în temeiul acordului care a pus capăt luptei în 2020.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Estul poate salva Vestul (I)

Dacă pe timpul sovietelor, țările din Estul Europei au fost etatizate și comunizate prin dictatul forței Uniunii Sovietice, după căderea Cortinei de fier, euro-atlantiștii...
Ultima oră
Pe aceeași temă