5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeVideoPapa Francisc spune că este nevoie de o soluție cu două state...

Papa Francisc spune că este nevoie de o soluție cu două state pentru Israel și Palestina

Într-un interviu acordat canalului de știri TG1 al televiziunii de stat italiene RAI, Papa Francisc a spus miercuri (1 noiembrie) că este nevoie de o soluție cu două state pentru Israel și Palestina pentru a pune capăt războaielor precum cel actual și a cerut un statut special pentru Ierusalim, potrivit Reuters.

Francisc a mai spus că speră că o escaladare regională ar putea fi evitată în conflictul care a început de când militanții Hamas au intrat în Israel, ucigând aproximativ 1.400 de israelieni, în principal civili, și luând aproximativ 230 de ostatici.

Israelul a respins în mod constant sugestiile potrivit cărora orașul, care este sacru pentru creștini, musulmani și evrei, ar putea avea un statut special sau internațional.

Francisc, care a cerut coridoare umanitare pentru a-i ajuta pe cei din Gaza și o încetare a focului, a spus că vorbește prin telefon în fiecare zi cu preoții și călugărițele care conduc o parohie din Gaza care adăpostește aproximativ 560 de persoane, majoritatea creștini, dar și unii musulmani.

VIDEO. Papa Francisc se roagă pentru Israel și Gaza

Papa Francisc a făcut duminică (22 octombrie) un apel la încetarea conflictului din Israel și Gaza, rugându-se pentru eliberarea ostaticilor și pentru ca ajutorul umanitar să continue să ajungă în Gaza.

”Războiul este întotdeauna o înfrângere. Este distrugerea fraternității umane. Fraților, opriți-vă, opriți-vă”, a spus suveranul pontif în remarcile sale care vizează și conflictul din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...

Jose Mourinho și-a criticat jucătorii, după ce AS Roma a remizat cu vicecampioana Elveției

După ce AS Roma a remizat în deplasare cu Servette Geneva, scor 1-1, în Europa League, antrenorul italienilor, Jose Mourinho, și-a criticat dur jucătorii,...

Incendiu în Sectorul 5! Intervin mai multe autospeciale

Pompierii intervin în sectorul 5 al Capitalei, vineri, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un grup de patru locuințe de pe Intrarea Herești. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă