1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoPapa Francisc întărește moștenirea dată noilor cardinali

Papa Francisc întărește moștenirea dată noilor cardinali

Papa Francisc și-a întărit și mai mult moștenirea sâmbătă, ridicându-i pe 21 de prelați la rangul înalt de cardinali, ridicând semnificativ procentul de alegători aleși de el, care vor avea dreptul de a vota pentru succesorul său, potrivit Reuters.

Papa Francisc și-a consolidat moștenirea sâmbătă (30 septembrie), ridicând 21 de prelați la rangul înalt de cardinal.

Ea crește semnificativ procentul de alegători aleși de acesta care vor avea dreptul de a vota pentru succesorul său. Și, prin urmare, crește posibilitatea ca următorul papă să-și împărtășească viziunea despre o Biserică mai progresistă, incluzivă. Ceremonia, cunoscută sub numele de consistoriu, a avut loc în Piața Sf. Petru din Vatican. Noii cardinali provin din 14 țări diferite din întreaga lume.

Optsprezece dintre cei 21 de cardinali nou aleși au sub 80 de ani și, astfel, sunt eligibili, conform legii Bisericii, să intre într-un conclav secret pentru a alege următorul papă după moartea sau demisia lui Francisc. Ei sunt cunoscuți ca electori cardinali.

Acum există 137 de cardinali alegători și aproximativ 73 la sută dintre ei au fost aleși de Francisc. „ Principii Bisericii” cu pălărie roșie sunt cei mai apropiați consilieri ai Papei la Vatican și în întreaga lume.

Fiecare cardinal nou a primit un inel de birou și pălăria roșie, cu trei lame, cunoscută sub numele de „biretta”.A fost al nouălea consistoriu al Papei de la alegerea sa în 2013.

Emisarul pentru pace al Papei Francisc în Ucraina lucrează la un mecanism pentru revenirea copiilor răpiți în Rusia

Emisarul pentru pace al Papei Francisc pentru Ucraina, cardinalul Matteo Zuppi, a declarat marţi că el lucrează la un “mecanism” ce ar putea asigura întoarcerea copiilor care, potrivit Kievului, au fost răpiți în Rusia, informează Reuters.

“Vom vedea cum putem porni mecanismul pentru copii şi să ajutăm aşa cum am spus pe frontul umanitar, în special copiii să se poată întoarce în Ucraina”, a afirmat Zuppi la o prezentare de carte la Roma.

El a adăugat că a discutat personal problema cu Francisc, potrivit agerpres.ro.

Emisarul Papei Francisc, Matteo Zuppi, lucrează pentru revenirea copiilor răpiți în Rusia, nefiind vorba de o mediere între Kiev și Moscova

Cardinalul italian a vizitat Moscova săptămâna trecută şi a fost anterior în capitala Ucrainei, Kiev. Vaticanul a descris eforturile sale ca “vizând identificarea iniţiativelor umanitare care ar putea deschide drumuri către pace”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...
Ultima oră
Pe aceeași temă