26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăVideoPalestinienii duc de urgență răniții la spital după un atac aerian

Palestinienii duc de urgență răniții la spital după un atac aerian

Palestinienii s-au grăbit să ducă răniții la spitalul Nasser, după un atac aerian israelian de joi (19 octombrie), în Khan Younis, în sudul Fâșiei Gaza, potrivit Reuters.

Printre răniți au fost văzuți copii mici și lucrători ONU.

Anterior, presa Hamas a raportat că mai mulți palestinieni au fost uciși sau răniți într-un atac aerian asupra unei case din Khan Younis, joi.

Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că 3.478 de palestinieni au fost ucişi şi 12.065 au fost răniţi în atacurile aeriene israeliene asupra enclavei asediate din 7 octombrie. Sute de mii au fost strămutate.

200 persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra unui spital din Gaza

Cel puţin 200 de persoane au fost ucise marţi seara într-un atac israelian asupra incintei unui spital din oraşul Gaza, a informat Ministerul Sănătăţii din teritoriul palestinian controlat de Hamas, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, ministerul a anunţat “200 până la 300 de martiri”, ucişi într-un bombardament care a lovit incinta spitalului Ahli Arab, situat în centrul oraşului.

”Sute de victime sunt sub darâmături”, a adăugat sursa citată, fără a preciza dacă sunt morţi sau răniţi.

Contactată de AFP, armata israeliană a spus că verifică aceste informaţii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă