18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternațional200 persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra unui spital din...

200 persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra unui spital din Gaza

Cel puţin 200 de persoane au fost ucise marţi seara într-un atac israelian asupra incintei unui spital din oraşul Gaza, a informat Ministerul Sănătăţii din teritoriul palestinian controlat de Hamas, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, ministerul a anunţat “200 până la 300 de martiri”, ucişi într-un bombardament care a lovit incinta spitalului Ahli Arab, situat în centrul oraşului.

”Sute de victime sunt sub darâmături”, a adăugat sursa citată, fără a preciza dacă sunt morţi sau răniţi.

Contactată de AFP, armata israeliană a spus că verifică aceste informaţii.

Biroul de presă al Hamas a denunţat “o nouă crimă de război a ocupaţiei (Israel, n.red.)” şi a indicat că “sute de pacienţi, răniţi şi strămutaţi” se aflau în instituţie.

Anterior, Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA) a anunţat că şase persoane care se refugiaseră în una dintre şcolile sale din centrul Fâşiei Gaza au fost ucise într-un raid israelian.

Potrivit agenţiei, cel puţin 4.000 de persoane s-au refugiat în această instituţie din cauza războiului dintre Hamas şi Israel. 

VIDEO. Un medic palestinian din Gaza a avertizat cu privire la un iminent “dezastru sanitar”

Un medic palestinian din Gaza a avertizat duminică (15 octombrie) cu privire la un iminent “dezastru sanitar”, în condițiile în care spitalele nu mai au resurse și consumabile medicale de bază pe fondul asediului israelian. Au de suferit, în special, pacienții care au nevoie de dializă în mod regulat.

Ca răspuns la atacul devastator din Gaza din 7 octombrie al grupării militante palestiniene Hamas, Israelul a impus o “blocadă totală”, oprind aprovizionarea cu alimente și reușind să taie energia electrică în enclavă. La o săptămână de la începutul acestei măsuri, magazinele au rămas fără multe produse.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă