3.5 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeVideoPakistanul arestează migranți în timp ce termenul limită de expulzare se apropie

Pakistanul arestează migranți în timp ce termenul limită de expulzare se apropie

Pakistanul a început să strângă străinii fără acte, migranți în general, înainte de termenul limită de miercuri (1 noiembrie) de expulzare, de la miezul nopții, pentru ca aceștia să plece sau să fie expulzați, potrivit Reuters.

Mutarea persoanelor în centre de deținere temporară a început cu o zi mai devreme decât a anunțat anterior. Ministerul de Interne a declarat că 140.322 de persoane au plecat deja voluntar.

Camioane pline de bunuri și înghesuite de oameni au blocat drumurile importante din țară.

Afganii au constituit cea mai mare parte a celor care au plecat până acum. Unii trăiesc în Pakistan de zeci de ani.

Ignorând apelurile de reconsiderare din partea Națiunilor Unite, a grupurilor de drepturi și a ambasadelor occidentale, Pakistanul – invocând preocupări de securitate – a stabilit, luna trecută, data de începere de 1 noiembrie pentru expulzarea tuturor imigranților fără acte, inclusiv a sute de mii de afgani.

Zece migranţi pakistanezi şi indieni au încercat să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Oroftiana, judeţul Botoşani, zece persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română şi nu aveau asupra lor documente de identitate, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt opt cetăţeni pakistanezi şi doi indieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele zece persoane fiind preluate de autorităţile ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...

Reforma azilelor de bătrâni, promisă în vară nici acum nu e gata

Scandalul azilelor de bătrâni de la începutul lunii iulie care i-a îngrozit avea să fie rezolvat în această toamnă. Premierul promisese că vine cu...

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă