19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportFotbalFC Botoșani, în afara locurilor retrogradabile, după ce a învins Petrolul

FC Botoșani, în afara locurilor retrogradabile, după ce a învins Petrolul

FC Botoșani a ieșit din zona roșie a clasamentului după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Petrolul Ploiești, luni, într-un meci din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Ligii 1.

FC Botoșani este pe cale să realizeze un nou mic miracol în fotbalul autohton. Deși nimeni nu le mai dădea nicio șansă de salvare de la retrogradare, moldovenii sunt foarte aproape să-și asigure prezența în Liga 1 pentru cel puțin încă un sezon.

În deplasarea de la Ploiești, elevii lui Bogdan Andone au deschis scorul după doar cinci minute, prin Miron, care a marcat din centrul careului. Gazdele au restabilit egalitatea, în minutul 12, după o fază controversată la care Botoșani a cerut fault în atac.

În minutul 69, Petrolul a primit o lovitură de la 11 metri, după intervenția VAR. Totuși, Kukic a apărat șutul lui Hanca, iar scorul a rămas 1-1.

Botoșănenii au înscris golul victoriei în minutul 87, prin fundașul bosniac Rijad Sadiku.

După acest succes, FC Botoșani a ieșit din zona roșie a clasamentului și a urcat pe poziția a 12-a, cu 24 de puncte. De cealaltă parte, Petrolul a rămas pe locul 11, cu 26 de puncte.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Peste 1000 de candidați au promovat primele runde ale Concursului național organizat de ANFP

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a publicat rapoartele finale ale Concursului național extins. Primele runde, desfăşurate în perioada februarie – aprilie 2024, au...

Supremația germană în ingineria motoarelor – o privire asupra motoarelor Mercedes și BMW

Dacă discutăm despre excelența în automobilismul de lux, numele BMW și Mercedes-Benz își revendică neîncetat locuri de frunte. Renumite pentru combinația lor de inovație,...
Ultima oră
Pe aceeași temă