9.1 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoOrașul Chennai a fost inundat când ciclonul Michaung a lovit sudul Indiei

Orașul Chennai a fost inundat când ciclonul Michaung a lovit sudul Indiei

Locuitorii din Chennai, un oraș inundat din sudul Indiei, au pătruns prin apa până la genunchi, miercuri (6 decembrie), după ce ciclonul Michaung a intrat în coasta de sud, aducând ploi abundente și vânturi care au smuls copacii și au avariat drumurile, potrivit Reuters.

Aproximativ o duzină de oameni, majoritatea în centrul de producție din Tamil Nadu, au murit în urma inundațiilor declanșate de ploile torenţiale care au precedat ciclonul Michaung, care a atins pământul în statul Andhra Pradesh marţi (5 decembrie) după-amiază.

Locuitorii au fost văzuți distribuind apă din bărci celor blocați în casele lor, în timp ce drumurile erau inundate și vehiculele scufundate.

Inundațiile au declanșat amintiri despre ploi similare din Chennai, în urmă cu opt ani, care au ucis 290 de oameni, deoarece unii activiști s-au întrebat dacă infrastructura orașului ar putea face față evenimentelor meteorologice extreme.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă