3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeVideoOponenții regimului iranian protestează în fața ONU

Oponenții regimului iranian protestează în fața ONU

Oponenții regimului iranian s-au adunat în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite(ONU) marți (19 septembrie) pentru a-și exprima consternarea față de prezența regimului la întâlnirea anuală, potrivit Reuters.

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, s-a adresat marți după-amiaza celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale. Unii protestatari s-au concentrat pe trecutul politic al lui Raisi în acțiunea lor.

„ El a ucis peste 30.000 de iranieni, MeK (People’s Mujahedin of Iran), membri ai MeK, Mujahideen din Iran în 1988”, a declarat Kasra Nejat, președintele Asociației Culturale Irano-Americane din Missouri. „Este un criminal… și nu ar trebui să aibă loc LA Națiunile Unite”.

VIDEO: Mii de persoane protestează la Londra împotriva regimului iranian

Aproximativ 3.000 de persoane au înfruntat duminică (8 ianuarie) ploile abundente din centrul Londrei pentru a protesta împotriva guvernului iranian, insistând asupra cererilor pentru mai multă libertate, democrație și drepturi ale femeilor.

Demonstrația a fost una dintre numeroasele proteste organizate în Europa și în Statele Unite.

Aceasta a avut loc la o zi după ce Iranul a spânzurat doi bărbați care ar fi ucis un membru al forțelor de securitate, în timpul protestelor naționale care au avut loc în urma morții, în septembrie, a iraniencei kurde Masha Amini, în vârstă de 22 de ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...
Ultima oră
Pe aceeași temă