7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoO rachetă rusă a ucis un băiețel la Harkov

O rachetă rusă a ucis un băiețel la Harkov

Rusia a declanșat noi atacuri aeriene asupra Ucrainei vineri dimineața (6 octombrie), ucigând un băiețel de 10 ani în orașul Harkov, din nord-estul țării, și distrugând infrastructura portuară și de cereale din regiunea Odesa, din sud, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

Băiatul a fost ucis când Rusia a lovit al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei cu două rachete balistice Iskander, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov.

Cel puțin alți 23 de persoane au fost rănite, inclusiv un copil de 11 luni, a spus el.

Tatăl băiatului, Oleh Bychko, a declarat pentru Reuters că a reușit să-și scoată fiul mai mic și soția din dărâmături după lovitură.

Bychko, cu fața zgâriată și hainele pline de sânge, a rămas șocat, sperând împotriva speranței că fiul său cel mare a supraviețuit. La scurt timp după, a venit vestea despre moartea băiatului.

Atacul cu rachetă a distrus o mare parte a unei clădiri rezidențiale, unde lucrătorii de la salvare căutau printre dărâmături de cărămizi, metal răsucit și lemn.

Atacurile au urmat joi unei lovituri cu rachete ruse, în care oficialii ucraineni au declarat că zeci de persoane au fost ucise într-un sat din nord-estul Ucrainei în timpul unei adunări pentru a plânge un soldat ucrainean căzut.

Atacul de la Hroza a fost una dintre cele mai mortale lovituri asupra civililor, de la invazia Rusiei din februarie 2022.

Rusia a bombardat un magazin alimentar din regiunea Harkov. Cel puțin 48 de civili și-au pierdut viața

Cel puţin 48 de persoane au fost ucise într-un atac rus care a lovit un magazin alimentar într-un sat din regiunea Harkov, în estul Ucrainei.

Anunțul a fost făcut de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a afirmat că „cel puţin 48 de persoane au fost ucise” în acest sat situat lângă oraşul Kupiansk, nu departe de linia frontului cu armata rusă.

La scurt timp după, guvernatorul regional Oleg Sinegubov a anunţat 49 de morţi.

Atacul a avut loc în jurul orelor locale 13:15 (11:15 GMT), lovind un magazin alimentar şi un bar din satul Groza, la circa 30 de kilometri vest de Kupiansk, a precizat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe Telegram. Înainte de război, în satul Groza locuiau circa 500 de persoane.

Un băiat de şase ani se numără printre morţi, a adăugat guvernatorul, anunţând de asemenea şase răniţi. Zelenski a postat şi o fotografie cu mai multe persoane zăcând la sol, fără a prezenta vreun semn de viaţă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Separatiștii din Transnistria ar putea organiza un referendum pentru “unirea” cu Rusia

Autoritățile separatiste de la Tiraspol ar putea organiza un referendum care să aprobe "unirea" Transnistriei cu Rusia. Acest risc este prezentat într-o analiză difuzată de...

Regele Philippe și Regina Mathilde a Belgiei, în vizită la sediul Europol

Regele și Regina Belgiei au efectuat astăzi o vizită la sediul Europol de la Haga, în Țările de Jos, unde au fost informați despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă