28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeVideoO groapă comună săpată lângă orașul Derna din Libia după o furtună...

O groapă comună săpată lângă orașul Derna din Libia după o furtună mortală

Imaginile cu dronă au arătat o groapă comună la marginea orașului libian devastat, Derna, care a fost lovit puternic de o furtună care a ucis mii de oameni, potrivit Reuters.

Se crede că aproximativ 3000 de cadavre sunt îngropate în această groapă comună, potrivit unuia dintre lucrătorii cimitirului.

Locuitorii și salvatorii din Derna s-au chinuit să facă față miilor de cadavre care sunt udate sau se descompun sub dărâmături.

Organizația Mondială a Sănătății și alte grupuri de ajutor au îndemnat autoritățile din Libia să oprească îngroparea victimelor inundațiilor în gropi comune, spunând că acestea ar putea aduce o suferință psihică pe termen lung familiilor sau ar putea provoca riscuri pentru sănătate dacă sunt situate lângă apă.

Un raport al ONU spunea că, până acum, peste 1.000 de oameni au fost îngropați în acest fel, de când Libia, o națiune divizată de un deceniu de conflicte și haos politic, a fost lovită duminică de o ploaie torenţială care a provocat ruperea a două baraje.

VIDEO: Drumurile din Libia au fost inundate de furtuna mortală Daniel

O furtună mediteraneană majoră a măturat estul Libiei, provocând moartea a cel puțin 150 de persoane și deteriorarea locuințelor și a drumurilor, au declarat surse medicale.

Imagini de pe rețelele de socializare au arătat drumuri inundate în timp ce furtuna Daniel, care a scufundat sate din centrul Greciei săptămâna trecută, a lovit orașul libian Al Bayda. Benghazi, Sousse, Al-Marj și Derna au raportat, de asemenea, inundații.

Operațiunile de căutare și salvare erau în curs de desfășurare, au declarat martorii. Autoritățile au declarat stare de extremă urgență, închizând școlile și magazinele și impunând stare de asediu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Scene halucinante într-unul dintre cele mai mari mall-uri din lume. Clienții s-au luat la bătaie pentru noul iPhone VIDEO

De teamă că nu vor mai apucă să cumpere noulu model, cumpărătorii s-au împins unii în alții, în afara magazinului Apple de la...

Zeci de mașini vandalizate pe străzile din Constanța

Într-un incident petrecut în Constanța, zeci de mașini au fost vandalizate de către un individ neidentificat în timpul nopții trecute. Un bărbat, cu un...

O delegație saudită urmează să îl viziteze pe președintele palestinian Mahmoud Abbas

O delegație saudită urmează să-l viziteze pe președintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah în această săptămână, a declarat un oficial palestinian, în cadrul eforturilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies