14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoO dronă surprinde devastările după incendiile din Texas

O dronă surprinde devastările după incendiile din Texas

Fotografiile din dronă au scos la iveală câmpuri pârjolite și cartiere distruse din Stinnett, Texas, după ce al doilea, cel mai mare incendiu din istoria Texasului, a făcut ravagii în Panhandle, potrivit Reuters.

Incendiul de vegetație, care a făcut ravagii la nord-est de Amarillo de luni (26 februarie), a înnegrit până acum 850.000 de acri (344.000 de hectare) de pășuni și lemn și s-a extins spre est, peste granița cu Oklahoma, a raportat Texas A&M Forest Service.

Cel puțin o persoană, o femeie de 83 de ani din județul Hutchinson, a fost raportată de presa locală că a murit în incendiu, numit incendiul Smokehouse Creek. Pompierii au reușit să creeze linii de izolare în jurul a doar 3% din incendiu, în noaptea de miercuri (28 februarie), au declarat oficialii.

Câteva incendii mai mici ardeau în alte părți din nordul statului, zona Panhandle-ului, alimentate de vânturi puternice și de condițiile calde și uscate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă