16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoNord-coreenii sărbătoresc Anul Nou la Phenian

Nord-coreenii sărbătoresc Anul Nou la Phenian

Nord-coreenii au dansat, au patinat și au privit artificiile în timp ce au inaugurat Anul Nou (1 ianuarie) în capitala Phenian, potrivit Reuters.

Un videoclip furnizat de agenția de presă din Coreea de Nord KCNA, pe care Reuters nu îl poate verifica în mod independent, a arătat o ceremonie națională de ridicare a drapelului duminică (31 decembrie) la care au participat cetățeni nord-coreeni pentru a marca noul an.

Mulți au sărbătorit noul an urmărind un foc de artificii, la miezul nopții, în timp ce alții și-au făcut selfie-uri de-a lungul străzilor decorate cu lumini.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat duminică la Phenian la o sărbătoare, târziu în noapte, pentru a marca noul an, însoțit de soția sa Ri Sol-ju și de fiica sa, și a urmărit spectacole cu patinatori, acrobați și coruri, a raportat KCNA.

VIDEO: Coreea de Nord plănuiește o paradă pentru vizitatorii ruși și chinezi

Coreea de Nord găzduiește delegații de rang înalt chineze și ruse pentru comemorarea a 70 de ani de la războiul din Coreea. După cum relatează Edward Baran, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că cele două ţări intenţionează să consolideze cooperarea în domeniul apărării.

După ani de izolare pandemică, Coreea de Nord și-a invitat prietenii săptămâna aceasta pentru comemorarea a 70 de ani de la războiul din Coreea.

Imaginile din satelit arată că Phenianul pregătește o paradă militară la scară largă în capitala sa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...
Ultima oră
Pe aceeași temă