40 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăVideo„Nebunul” din Bogota

„Nebunul” din Bogota

Bogota era considerat, la începutul anilor 1990, cel mai rău famat loc de pe planetă. Împânzit de gangsteri, de carteluri de traficanți de droguri, orașul era de o violență și cu un grad al corupției proverbiale. Haosul, criminalitatea, degradarea socială atinseseră toate nivelele vieții urbane. Cetățenii își pierduseră orice încredere în politicieni. Vă sună familiar?

În 1994, însă, a început o transformare pe care nimeni nu și-ar fi putut-o imagina. În câțiva ani, orașul s-a schimbat radical, grație unui politician „nebun”, ajuns primar, și susținut de cetățeni onești și solidari. L-a urmat apoi în funcție un tehnocrat, un lider mai puțin romantic, dar care a completat și finisat munca predecesorului său.

Filmul descrie povestea unei metropole de opt milioane de locuitori, cândva, unul dintre cele mai sărace, mai poluate și mai violente spații urbane din lume. Astăzi, povestea are putere de model: cei doi foști primari ai Bogotei au bătut lumea în lung și în lat pentru a povesti grozăviile administrative prin care au schimbat fața capitalei columbiene. Urmăriți documentarul, nu îl veți uita niciodată.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă