9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeVideoMuntele Etna din Italia aruncă lavă și nori de cenușă

Muntele Etna din Italia aruncă lavă și nori de cenușă

Muntele Etna din Italia a intrat în acțiune duminică (12 noiembrie) aruncând lavă și cenușă sus peste insula mediteraneană Sicilia, potrivit Reuters.

Un val masiv de abur de cenușă s-a ridicat spre cer peste Sicilia dintr-un crater din sud-est, al celui mai înalt și mai activ vulcan din Europa, a declarat agenția de presă italiană Ansa.

S-a spus că aeroportul din apropiere, din Catania, a rămas deschis în acest moment, în ciuda activității vulcanului și a precipitațiilor de cenușă.

Muntele Etna din Italia a erupt, aruncând lavă pe cerul nopții

Cel mai înalt vulcan activ din Europa, Muntele Etna, din Italia, a erupt, prezentând „o expoziție uimitoare” vineri (20 mai), cu lavă fierbinte și pene de fum care scapă câțiva metri în sus pe cerul apusului și lavă roșie care curge pe munte în timpul nopții, îndreptându-se spre „Valea Leului”.

Vulcanul cu o înălțime de aproape 11.000 de picioare (3.330 de metri) poate provoca priveliști spectaculoase de mai multe ori pe an, aruncând lavă și cenușă deasupra insulei mediteraneene Sicilia, potrivit Reuters.

Etna, vulcan cu activitate neîntreruptă din Italia, a erupt în apropiere de orașul Catania, oferind un spectacol fabulos
Etna, care este situat deasupra orașului sicilian Catania, erupe adesea, dar rareori cauzează daune și se crede că are cea mai lungă înregistrare scrisă de erupții decât orice alt vulcan, prima sa observație înregistrată datând din 425 î.Hr.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă