-0.6 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăInternaționalMii de persoane au fost evacuate în timp ce incendiile de vegetație...

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce incendiile de vegetație fac ravagii în Valencia

Mii de persoane au fost deja evacuate în timp ce incendiile de vegetație au pus stăpânire și fac ravagii în Valencia.

Regiunea Valencia din Spania a suferit luni (15 august) trei incendii care au ars peste 17.200 de acri de teren și cel puțin 1.200 de persoane evacuate au fugit din zonă.

Un incendiu în Vall d’Ebo, în apropiere de Alicante, a ars 16.000 de acri de teren, fiind sporit de o topografie dură, ceea ce i-a forțat pe pompieri să facă și eforturi aeriene pentru a controla incendiul.

Localnicii au fost șocați după o noapte în care au fost evacuați și au plecat de acasă doar cu hainele pe care le purtau.

Mii de persoane au fost evacuate în regiunea Valencia, foarte mulți fiind surprinși de incendiul care a izbucnit sâmbătă

„Este păcat, nu ne-am așteptat niciodată la așa ceva în viață”, a spus evacuata Josefa Balaguer despre un incendiu care a început sâmbătă (13 august) după o furtună.

În Castellon, în apropiere, pompierii s-au luptat să controleze un incendiu la Les Useres, după ce a ars 1.976 de acri.

Pompierii din Valencia au ținut sub control incendiul din Calles.

Agenția meteo spaniolă AEMET a declarat că riscul de incendiu este încă foarte mare în zona mediteraneană.

Un incendiu de vegetație face ravagii în Valencia, în Spania

Pompierii spanioli s-au luptat luni, 4 iulie, cu un incendiu de vegetație în Valencia, care a distrus mai mult de 2.471 de hectare de teren.

Luni (3 iulie), incendiul fusese stabilizat de către echipele de pompieri, dar o schimbare a condițiilor meteorologice a făcut ca acesta să se reaprindă, vântul de vest și umiditatea scăzută alimentând flăcările.

Autoritățile au cerut ajutorul Unității Militare de Urgență (UME), care miercuri (5 iulie) dimineața a adăugat încă 80 de militari la cei 135 de oameni aflați deja la fața locului și a trimis două elicoptere.

Serviciile de urgență se luptau pentru a proteja un parc natural care se află în apropierea incendiului.

Agenția națională de meteorologie din Spania, AEMET, a declarat miercuri că în regiunea Valencia vor fi furtuni și vânturi puternice, ceea ce ar putea complica situația.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...

Bogdan Aurescu: România va relua în 2023 misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice

România urmează să își reia, în 2023, participarea la misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu...
Ultima oră
Pe aceeași temă