34.6 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăVideoMii de monede antice de bronz găsite în largul Sardiniei

Mii de monede antice de bronz găsite în largul Sardiniei

Ministerul Culturii din Italia a declarat sâmbătă (4 noiembrie) că a recuperat zeci de mii de monede antice, posibil dintr-un naufragiu din secolul al IV-lea, în largul coastei Arzachena a Sardiniei, potrivit Reuters.

Italia spune că a recuperat zeci de mii de monede antice de bronz, posibil dintr-un naufragiu, din secolul al IV-lea, în largul coastei Arzachenei, în Sardinia.

Un scafandru amator local a văzut monedele în ape puțin adânci și a alertat autoritățile.

Potrivit Ministerului Culturii, acolo sunt între 30.000 și 50.000 de bucăți care sunt „ într-o stare excepțională și rară de conservare”, a spus ministerul.

Un băiețel de nouă ani a descoperit o monedă romană veche de peste 1800 ani

Un băieţel în vârstă de nouă ani a descoperit în mod accidental o monedă romană cu o vechime de 1800 de ani în timp ce se juca la un after-school din landul german Bremen, potrivit Departamentului pentru arheologie din acest land, informează DPA, conform agerpres.ro.

Dinarul roman din argint datând din vremea împăratului Marcus Aurelius, care a domnit în perioada 161-180 e.n, a fost găsit vara trecută, iar vineri a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi micul descoperitor, Bjarne.

”Ştim că această monedă e o prezenţă specială aici, în Bremen”, a spus arheologul landului, Uta Halle.

Mai există doar alte două piese similare în Bremen, a adăugat ea, adăugând de asemenea că moneda a fost descoperită într-o zonă în afara graniţelor Imperiului Roman.

Halle este de părere că moneda a fost fie tranzacţionată – a aparţinut unui mercenar roman -, fie a fost un suvenir de călătorie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Anticipate Franța: Partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) are 34% din intenţiile de vot

Partidul de extremă dreapta francez Adunarea Naţională (RN) primeşte 34% din intenţiile de vot pentru alegerile legislative anticipate, cu peste 15 puncte mai mult...

Cum să faci trecerea de la ochelari de vedere la lentile de contact?

Trecerea de la ochelari de vedere la lentile de contact poate fi un proces destul de dificil și inconfortabil, însă toate problemele durează...

Analiză Sierra Quadrant. Numărul firmelor dizolvate, record al ultimilor 12 ani

Numărul firmelor dizolvate în România, după primele patru luni din acest an, a atins un record al ultimilor 12 ani. Peste 16.000 de companii...
Ultima oră
Pe aceeași temă