1.4 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoMii de migranți se îndreaptă spre granița SUA pe jos și cu...

Mii de migranți se îndreaptă spre granița SUA pe jos și cu trenul

Mii de migranți au trecut în Statele Unite(SUA) în ultimele zile, mulți alții sosind încă cu autobuzul și trenurile de marfă în orașele de graniță mexicane, potrivit Reuters.

Vineri (22 septembrie) dimineață, zeci de migranți au fost văzuți traversând Rio Grande în apropiere de Eagle Pass, Texas.

Joi, un tren de marfă care traversa statele Coahuila și Nuevo Leon, la granița cu Texas, a fost încărcat cu zeci de migranți care stăteau deasupra vagoanelor descoperite.

Creșterea dramatică de-a lungul graniței marchează un punct de cotitură după ce cifrele au scăzut în ultimele luni și ar putea crea noi provocări politice pentru președintele american Joe Biden, care se îndreaptă spre sezonul electoral.

VIDEO: 175 de migranți găsiți într-un camion în apropierea graniței de sud a SUA

Autoritățile mexicane au găsit 175 de migranți, majoritatea din Guatemala, înghesuiți într-o remorcă de camion în statul Chiapas din sudul țării, a anunțat vineri, 26 mai, Institutul Național pentru Migrație (INM).

Agenții de imigrație au auzit țipete și bătăi venind din interiorul vehiculului atunci când acesta a fost oprit la un punct de control din Chiapas, a precizat INM într-un comunicat.

Deși șoferul a refuzat să deschidă ușa din spate a camionului, fețele migranților puteau fi văzute prin gurile de aerisire din compartiment, a precizat INM.

Imaginile difuzate de institut au arătat persoane care stăteau împreună în interiorul camionului înainte de a coborî unul câte unul cu ajutorul agenților INM.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Percheziții într-un dosar de droguri şi act sexual cu un minor, în Satu Mare

La data de 10 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, în colaborare...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
00:00:47

VIDEO. Compromis pentru a ajunge la un acord privind schimbările climatice

Președintele COP28, Sultan al-Jaber, a cerut duminică (10 decembrie) țărilor să lucreze mai mult, să fie flexibile și să accepte compromisuri pentru a ajunge...
Ultima oră
Pe aceeași temă