5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeVideoMigranți care caută vize se înghesuie în biroul mexican pentru refugiați

Migranți care caută vize se înghesuie în biroul mexican pentru refugiați

Mii de migranți s-au înghesuit luni (25 septembrie) la biroul mexican al Comisiei de ajutor pentru refugiați din orașul Tapachula, din sudul Mexicului, pentru a obține o viză care să le permită trecerea în siguranță prin Mexic pentru a-și continua călătoria către Statele Unite, potrivit Reuters.

Potrivit presei locale, aproximativ trei mii de migranți din America Centrală și de Sud așteptau cu nerăbdare vizele umanitare pentru a se îndrepta către granița de nord a Mexicului pentru a solicita azil în Statele Unite.

Mii de oameni au ajuns la granița de nord, în ultimele zile, și au trecut în Statele Unite, mulți după ce au făcut călătorii periculoase cu trenurile de marfă cunoscute sub numele de „Fiara”.

VIDEO: Aproape 200 de migranți au fost găsiți închiși într-o rulotă în Mexic

Autoritățile mexicane au găsit și eliberat vineri (14 iulie) 196 de migranți aflați într-un tractor cu remorcă în Golful Mexic, a anunțat duminică (16 iulie) Institutul Național pentru Migrație (INM).

Agenții INM, Marina și Garda Națională i-au găsit pe străini, printre care cinci guatemalezi și cinci indieni, precum și 19 copii și adolescenți neînsoțiți, înghesuiți în spatele unui tractor cu remorcă parcat necorespunzător pe un drum din apropierea orașului Fortin de las Flores, în sudul statului Veracruz.

Imaginile difuzate de INM arată momentul în care oficialii și ofițerii au urcat în vehicul și au deblocat ușa din spate pentru a-i elibera pe migranți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă