7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoMai mulți pro-palestinieni au organizat un miting în fața Ambasadei Israelului din...

Mai mulți pro-palestinieni au organizat un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington D.C.

Manifestanții pro-palestinieni au organizat vineri (1 decembrie) un marș și o priveghere de rugăciune, precum și un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington, D.C., potrivit Reuters.

Protestatarii purtând keffiyeh, eșarfa tradițională în carouri alb-negru purtată în Orientul Mijlociu și fluturând steaguri palestiniene au cerut „sfârșitul asediului din Gaza”.

Reînceperea luptelor din Gaza s-a prelungit până sâmbătă, în a doua zi după ce discuțiile de prelungire a unui armistițiu vechi de o săptămână cu Hamas s-au prăbușit, iar mediatorii au spus că bombardamentele israeliene complică încercările de a întrerupe din nou ostilitățile.

Până vineri seară, oficialii din domeniul sănătății din Gaza au declarat că atacurile aeriene israeliene au ucis 184 de persoane, au rănit cel puțin 589 de persoane și au lovit peste 20 de case.

Israelul a jurat că va anihila Hamas după o atac cu furie din 7 octombrie în care se spune că gruparea militantă a ucis 1.200 de oameni și a luat 240 de ostatici.

Atacurile israeliene de atunci au devastat o mare parte din Gaza, pe care Hamas o conduce din 2007. Autoritățile sanitare palestiniene considerate de încredere de către Națiunile Unite spun că peste 15.000 de locuitori din Gaza au fost uciși și mii sunt dispăruți.

Peste 300.000 de persoane au fost la protestul pro-palestinian de la Londra

Poliția Metropolitană a declarat că peste 300.000 de persoane au luat parte la protestul pro-palestinian de la Londra, conform The Telegraph.

Evenimentele de sâmbătă din Ziua Armistițiului de la Cenotaf au fost eclipsate de marșul pro Palestina.

Există și contraprotestatari care „intenționează să folosească violența”, a transmis un ofițer de vârf al Met.

Într-un videoclip postat pe X, Matt Twist, comisarul adjunct al Poliției Metropolitane, a spus: „Așadar, astăzi, în prezent, avem de-a face cu două lucruri. Avem de-a face cu un contra-protest și avem de-a face cu principalul marș palestinian.

„Contraprotestul a început mai devreme în această dimineață și au sosit grupuri de câteva sute care păreau intenționate la confruntare și la violență.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...

George Simion vine cu câteva aprecieri despre eventuale candidaturi

George Simion, liderul AUR, are darul de a ne înveseli de fiecare dată când declară câte ceva în spațiul public. Perspectivele sale asupra...

Se cere falimentul Dan Air, firma care se răstea la Romatsa

Dan Air, compania care și-a făcut reclamă imediat după deschiderea aeroportului de la Brașov, are probleme în justiție. La Tribunalul București, s-a înregistrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă