24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMai multe imagini arată pagube însemnate ale bazei aeriene ruse din Crimeea

Mai multe imagini arată pagube însemnate ale bazei aeriene ruse din Crimeea

Câteva imagini din satelit au arătat marți (9 august) ce pagube au fost produse bazei aeriene ruse Saki din Crimeea.


Un înalt oficial ucrainean a sugerat că o serie de explozii la baza aeriană Saki din Crimeea ar fi putut fi opera unor sabotori partizani, întrucât Kievul a negat orice responsabilitate pentru incidentul din adâncul teritoriului ocupat de ruși.


Consilierul președintelui Volodimir Zelenski a sugerat și incompetența Rusiei ca posibilă cauză a exploziei de marți.

Mai multe pagube au fost produse bazei aeriene ruse din Crimeea, dar și un civil a fost ucis, iar alți opt au fost răniți


Ei au ucis un civil și au rănit opt, potrivit departamentului de sănătate din Crimeea, anexată de Rusia.

Moscova a spus că exploziile, cel puțin 12 conform martorilor, au fost detonări ale muniției depozitate, nu rezultatul unui atac.

Forțele ruse aduc un sistem de apărare antiaeriană la centrala nucleară de la Zaporojie

Forțele ruse instalează un sistem de apărare antiaeriană la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, unde bombardamentele de care se acuză reciproc Moscova şi Kievul pot produce o catastrofă, relatează marţi dpa.

„Sistemele de apărare antiaeriană ale centralei sunt întărite”, a declarat televiziunii de stat din Rusia administratorul militar al regiunii ocupate, Yevhen Baliţki, potrivit agerpres.ro.

Administraţia militară rusă susţine că centrala de la Zaporojie funcţionează în prezent normal, iar liniile electrice şi unităţile reactorului care fuseseră avariate sunt acum reparate.

Astfel, forțele ruse au adus un sistem de apărare antiaeriană la Zaporojie care va face față unui eventual atac al ucrainenilor.

Pericol la granița României: centrala de la Zaporojie este scăpată de sub control

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a avertizat că Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa aflată în Ucraina, ”este complet scăpată de sub control” şi a adresat un apel urgent Rusiei şi Ucrainei pentru a permite experţilor să viziteze rapid centrala, cu scopul de a stabiliza situaţia şi a evita un accident nuclear, relatează Associated Press, citat de observatornews.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
Ultima oră
Pe aceeași temă