18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăVideoLeul de mare rănit de un ambalaj de plastic se întoarce acasă...

Leul de mare rănit de un ambalaj de plastic se întoarce acasă în Argentina

Biologii au eliberat un tânăr leu de mare înapoi în mare, pe o plajă argentiniană, după ce s-a vindecat de o leziune la gât cauzată de un ambalaj de plastic, potrivit Reuters.

Experții de la Fundacion Mundo Marino au dus animalul la facilitățile lor după ce l-au salvat de pe plaja Punta Medanos.

Acolo, animalul, care era anemic și subponderal, a început un proces de reabilitare care s-a încheiat marți, când a fost eliberat în habitatul său împreună cu un alt leu de mare care fusese salvat în aprilie.

Balena de plastic, semnal de alarmă

Balenele, unele specii de rechini şi alte vieţuitoare marine sunt din ce în ce mai expuse riscului din cauza materialelor plastice ajunse în oceane.

Într-un efort de a motiva publicul să ia în considerare acest impact al deşeurilor din plastic asupra planetei şi pentru a ilustra nevoia de reciclare şi de folosire a ambalajelor biodegradabile ori de câte ori este posibil, organizaţia Greenpeace Filipine a creat un puternic mesaj vizual şi global: a instalat pe plaja Naic, din Cavite, o uriaşă instalaţie reprezentând balenă moartă. Copia balenei, de 15 metri lungime, a fost creată integral din deşeuri de plastic şi a fost „acostată“ în apropiere de ţărm în Golful Manila.

Opera de artă reproduce cu mare exactitate forma, culoarea, textura, mărimea şi propor­ţiile unei balene reale.

Cifre alarmante

Directorul de creaţie al proiectului „Balena Moartă“, Biboy Royong, spune că expoziţia de artă a fost inspirată de o balenă tânără, de aproximativ 7 ani şi 12 metri lungime, care a murit, în decembrie 2016, pe Insula Samal din Golful Davao, după ce a înghiţit prea multe gunoaie. Din stomacul mamiferului au fost scoase mai multe kilograme de deşeuri din plastic, năvoade, cârlige, funii şi cabluri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Emmanuel Macron va fi în vizită în Germania pentru trei zile. Tema întâlnirii este parteneriatul central al UE, cel franco-german

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Brigitte Macron urmează să efectueze o vizită de stat în Germania, începând de duminică şi până marţi - programată...
Ultima oră
Pe aceeași temă