10.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeVideoIRC e îngrijorat de afganii forțați să părăsească Pakistanul

IRC e îngrijorat de afganii forțați să părăsească Pakistanul

Comitetul Internațional de Salvare (IRC) din Afganistan și-a exprimat vineri (17 noiembrie) profunda îngrijorare cu privire la afganii refugiați, la supraviețuirea lor, pe care Pakistanul îi expulzează, deoarece aceștia se confruntă cu condițiile dure de iarnă, potrivit Reuters.

 „ Au nevoie de adăpost imediat, pentru că cei mai mulți dintre ei nu au unde să meargă în siguranță, iar acest lucru înseamnă stres serios, în special pentru femei și copii, pentru că acum trăiesc sub corturi sub cerul liber”, a spus Abdul Khaliq Sediqi, coordonator al Comitetului Internațional de Salvare din Kabul, Afganistan.

La începutul acestei luni, Pakistanul a declarat că demersul său de a expulza sute de mii de afgani fără documente a fost un răspuns la refuzul administrației conduse de talibani de a acționa împotriva militanților care folosesc Afganistanul pentru a efectua atacuri în Pakistan.

Zeci de mii de afgani, dintre care mulți au trăit în Pakistan de zeci de ani, au fost nevoiți să părăsească țara, iar autoritățile adună mult mai mulți în raiduri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Voleibalistele de la CSM Lugoj, aproape de sferturile Cupei Challenge

CSM Lugoj a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, după ce a învins în...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă