27.6 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeVideoImaginile unei drone arată amploarea inundațiilor din Libia

Imaginile unei drone arată amploarea inundațiilor din Libia

Videoclipul unei drone a orașului Al-Militaniya din Libia luni (11 septembrie) a arătat amploarea inundațiilor care au acoperit zone vaste din Libia, potrivit Reuters.

Mii de oameni sunt încă dispăruți după ce o furtună puternică a lovit țara duminică (10 septembrie), a măturat albia uscată a unui râu, a spart baraje și a dărâmat clădiri cu mai multe etaje în calea sa.

Prim-ministrul libian Abdulhamid al-Dbeibah, cu sediul la Tripoli, a numit inundațiile o catastrofă fără precedent.

VIDEO: Consecințele inundațiilor din orașul Al Bayda din Libia

Imagini filmate de martori oculari luni (11 septembrie) au arătat urmările unei inundații mortale care a devastat orașul Al Bayda din estul Libiei, deteriorând drumuri și clădiri și ucigând zeci de persoane.

În imagini se pot vedea resturi de la clădirile prăbușite și mai multe mașini avariate.

Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate în orașul Derna, în estul Libiei, afectat de inundații, a declarat marți un ministru din administrația din estul țării, adăugând că se așteaptă ca bilanțul final să fie foarte mare.

Oficialii au declarat că alte mii de persoane sunt date dispărute în urma inundațiilor, despre care au spus că au măturat cartiere întregi după ce barajele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Volodimir Zelenski a semnat decretul! Cine este românul care urmează să fie decorat de președintele Ucrainei

Actul a fost publicat de autoritățile ucrainene pe 4 septembrie 2023 și recompensează "contribuția personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului...

Documentul care o înfundă pe Monica Macovei. Care este concluzia expertizei în cazul accidentului în care un motociclist a fost grav rănit

Realitatea PLUS a obtinut dosarul care a fost trimis in instanta in cazul fostului ministru al Justitiei Monica Macovei. Doua lucruri extrem de...
00:00:43

Președintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu secretarul britanic al apărării la Kiev

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit miercuri (27 septembrie) la Kiev cu secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a confirmat biroul președintelui joi (28...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies