6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoImaginile din dronă arată impactul secetei asupra unui baraj catalan

Imaginile din dronă arată impactul secetei asupra unui baraj catalan

Imaginile cu dronă, filmate miercuri (31 ianuarie), au arătat rezervorul Sau la capacitate minimă, în timp ce se așteaptă ca regiunea catalană să declare stare de urgență din cauza unei secete în curs, potrivit Reuters.

Marți, (30 ianuarie), barajul era la 4,25% din capacitate, față de 63,39% în aceeași săptămână de acum 10 ani.

Lipsa apei a făcut ca ruinele bisericii și clădirilor Sant Roma de Sau să reapară.

Regiunea Catalonia, din nord-estul Spaniei, urmează să declare stare de urgență, care va impune restricții mai dure de apă în regiune, inclusiv în orașul Barcelona.

VIDEO: Incendiile de vegetație fac ravagii la granița franco-spaniolă

Incendiile de vegetație care fac ravagii de-a lungul frontierei franco-spaniole au ars cel puțin 750 de hectare de teren de ambele părți, au anunțat autoritățile. Incendiul a început în sudul Franței și a trecut duminică pe partea spaniolă.

Un incendiu de vegetație violent amenință orașul spaniol Portbou din Catalonia, la granița cu Franța.

Incendiul a început pe partea franceză a graniței și a trecut duminică în Spania, provocând evacuarea unor ferme și a unor locuitori.

Presa de stat spaniolă afirmă că cel puțin 750 de hectare de teren au ars de ambele părți ale graniței.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă