24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalImagini aeriene surprind un „firenado” în California

Imagini aeriene surprind un „firenado” în California

Mai multe imagini aeriene surprind un „firenado” în California, ceea ce înseamnă că incendiul a format mai multe turnuri de foc.

Peste 200 de pompieri au fost chemați miercuri (10 august) pentru a stinge un incendiu de tufișuri în Gorman, California, după ce incendiul s-a extins pe 150 de acri.

Temperaturile în creștere și vânturile turbulente au format un „firenado” în flăcări.

Un „firenado” a izbucnit în California, dar nicio structură din zonă nu a fost pusă în pericol imediat conform pompierilor

„Firenados”, cunoscut și sub denumirea de „diavoli de foc”, sunt turnuri de foc care se formează atunci când aerul cald și uscat este amestecat cu focul.

Potrivit Departamentului de Pompieri din Regiunea Los Angeles, nicio structură din zonă nu a fost amenințată imediat.

California: Opt morţi şi 26 de dispăruţi în urma unui incendiu

Vaporul, o ambarcaţiune cu o lungime de 22 de metri amenajată pentru ieşiri în larg dedicate sportului subacvatic, s-a scufundat în timp ce pompierii încercau să stingă focul, a anunţat paza de coastă.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, nava era „în întregime cuprinsă de flăcări”, a subliniat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Santa Barbara, Bill Brown, însărcinat cu ancheta.

Vasul s-a scufundat

Distrus de foc până la linia de plutire, „Conception” este scufundat la circa 20 de metri de fund, la numai 20 de metri de coasta insulei Santa Cruz, în largul portului său de origine, Santa Barbara. Acolo aruncase ancora, la adăpost într-un mic golf, pentru a petrece noaptea.

Până în prezent, patru victime decedate au fost recuperate, „doi bărbaţi şi două femei” care nu au fost identificaţi oficial, a precizat şeriful Brown.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă