15.5 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeȘtirile zileiIarna caldă din Europa provoacă frica climatică, dar și reducerea consumului gazelor

Iarna caldă din Europa provoacă frica climatică, dar și reducerea consumului gazelor

Iarna foarte caldă din Europa provoacă frica climatică și discuțiile desprre aceasta, dar și reducerea consumului gazelor pe continent.

Temperaturi record s-au înregistrat pe măsură ce vremea neobișnuit de caldă a ajuns în Europa în noul an, stârnind apeluri din partea activiștilor pentru o acțiune mai rapidă împotriva schimbărilor climatice, dar oferind în același timp un răgaz pe termen scurt guvernelor care se luptă cu prețurile vertiginoase ale gazului.

Este vreme de plajă în părți din sudul Europei… în ianuarie.

Înotătorii și iubitorii de soare au ieșit miercuri în stațiunea spaniolă Malaga.

Asta pe măsură ce temperaturi record se înregistrează pe tot continentul.

În timpul Anului Nou, în Bilbao, în nordul Spaniei, mercurul a atins 25,1 Celsius, sau aproximativ 77 Fahrenheit.

Stațiunile de schi din regiune sunt închise din cauza lipsei de zăpadă.

Căldura i-a lăsat pe turiști în afara muzeului Guggenheim, cu sentimente amestecate.

„ Da, este vreme frumoasă pentru ciclism, dar știm că planeta arde, așa că ne bucurăm, dar, în același timp, da, este înfricoșător”, potrivit Reuters.

Iarna foarte caldă din Europa aduce din nou frica climatică și o dovadă în plus că schimbările climatice nu sunt de bun augur

Mulți văd vremea caldă ca o dovadă suplimentară a schimbărilor climatice. Greenpeace spune că valul de căldură din ianuarie este dovada că este timpul să punem capăt dependenței de combustibilii fosili.

Dar căldura oferă și o oarecare ușurare guvernelor europene. Ei s-au luptat să facă față creșterii prețurilor la gaze după invazia Rusiei în Ucraina.

Acum, perioada caldă a redus cererea de gaz pentru încălzire, reducând din nou costurile cu energia. Miercuri, prețul de referință al gazului în Europa a scăzut înapoi la nivelurile de dinainte de război.

Autoritatea energetică a Italiei, de exemplu, a prezis că facturile vor scădea ca urmare a acestui fapt. Asta ar trebui să însemne că guvernele europene nu trebuie să cheltuiască atât de mult pentru plafonarea taxelor pentru consumatori.

În Bilbao, localnicii pur și simplu nu sunt siguri cum să interpreteze acum toate acestea. Nu este normal, spune acest om, ar trebui să fie frig și ploios în această perioadă a anului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bărbat de 37 de ani, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de un om al străzii! Incident șocant într-un parc din Constanța

Victima a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost înjunghiată în gât, torace și abdomen. Violențele ar fi izbucnit în...

Bărbat de 37 de ani, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de un om al străzii! Incident șocant într-un parc din Constanța

Victima a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost înjunghiată în gât, torace și abdomen. Violențele ar fi izbucnit în...

Controale vamale cu un scanner vechi de 17 ani! Situație halucinantă în Portul Constanța

Scannerul prezentat de inspectorul vamal funcționează aproape în ficare moment al zilei, de 17 ani. Cu ajutorul lui, vameșii verifică toate containerele în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies