22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoFermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Fermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Un grup de fermieri francezi a intrat sâmbătă (24 februarie) într-un mare târg al fermelor din Paris, înaintea unei vizite planificate a președintelui Emmanuel Macron, pe fondul furiei față de costuri, birocrație și reglementări ecologice, potrivit Reuters.

Înfruntându-se cu zeci de polițiști în interiorul târgului, fermierii strigau și huiduiau, cerând demisia lui Macron și folosind insulte îndreptate împotriva liderului francez.

Macron, care lua micul dejun cu liderii sindicatelor fermierilor francezi, urma să se plimbe ulterior pe aleile târgului. El a anulat o dezbatere pe care dorea să o susțină sâmbătă la târgul fermelor cu fermierii, procesatorii de alimente și comercianții cu amănuntul, după ce sindicatele fermierilor au spus că nu vor apărea.

Fermierii au protestat în toată Europa, cerând venituri mai bune și mai puțină birocrație și denunțând concurența neloială a produselor ucrainene ieftine, importate pentru a ajuta efortul de război al Kievului.

Expoziția fermelor de la Paris este un eveniment major în Franța, atrăgând în jur de 600.000 de vizitatori pe parcursul a nouă zile.

VIDEO. Fermierii francezi au incendiat anvelope și deșeuri de-a lungul unei autostrăzi

Fermierii francezi au incendiat vineri (26 ianuarie) anvelope și deșeuri de-a lungul unei autostrăzi din localitatea sudică Montauban, ca parte a protestelor din întreaga țară care au determinat guvernul să renunțe la planul său de a reduce subvențiile de stat pentru motorina agricolă.

După două săptămâni de proteste în toată Franța, cu fermieri furioși care au blocat o autostradă importantă la ieșirea din Paris, premierul Gabriel Attal a anunțat o serie de măsuri pentru a reduce presiunea financiară și administrativă asupra agricultorilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă