12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoFermierii francezi care protestează au organizat o ceremonie comemorativă

Fermierii francezi care protestează au organizat o ceremonie comemorativă

Manifestanții au organizat sâmbătă (27 ianuarie) o adunare tăcută în orașul Beauvais, din nordul Franței, pentru a aduce un omagiu fermierului și fiicei ei care au murit când o mașină a intrat într-un baraj rutier de protest, în regiunea de sud-vest a țării, Ariege.

Fermierii și-au luat un moment pentru a-și aminti de colegii care au murit în ultimii ani, unii s-au sinucis din cauza stresului condițiilor lor de muncă.

Între timp, în alte părți ale Franței, fermierii au susținut o serie de proteste la nivel național, argumentând că măsurile guvernamentale anunțate pentru a înăbuși demonstrațiile nu au mers suficient de departe pentru a satisface cererile lor de salarizare și condiții de viață mai bune.

Vineri, guvernul premierului Gabriel Attal a renunțat la planurile de reducere treptată a subvențiilor de stat pentru motorina agricolă și a anunțat alți pași care vizează reducerea presiunilor financiare și administrative cu care se confruntă mulți fermieri.

FNSEA, cel mai mare sindicat agricol din Franța, a declarat că își va continua protestele și mulți fermieri au rămas sâmbătă stând în blocajele rutiere create pe autostrăzi și pe drumuri importante.

Alții au rămas la amenințarea lor de a înființa blocaje în jurul Parisului.

Franța este cel mai mare producător agricol al Uniunii Europene, iar protestele fermierilor francezi urmează acțiuni similare în alte țări europene, precum Germania și Polonia, mulți manifestanți spunând că sunt afectați de globalizare și de concurența străină.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine este candidatul surpriză al PNL la Primăria Capitalei

Surpriză de proporții în privința candidatului PNL la Primăria Capitalei. Un nume greu din administrația locală ar putea fi propus pe lista candidaților...

Bărbat prins la Aeroportul Henri Coandă cu peste 200.000 de euro în bagajul de cală

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la Aeroportul Henri Coandă au depistat în bagajul de cală al unui bărbat suma de 205.000 de...

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...
Ultima oră
Pe aceeași temă