8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoFermierii cehi perturbă traficul din Praga printr-un protest împotriva UE

Fermierii cehi perturbă traficul din Praga printr-un protest împotriva UE

Sute de fermieri cehi și-au condus luni (19 februarie) tractoarele în centrul orașului Praga, perturbând traficul în afara Ministerului Agriculturii, în timp ce s-au alăturat protestelor împotriva costurilor mari ale energiei, înăbușirii birocrației și Acordului Verde al Uniunii Europene, potrivit Reuters.

Fermierii din Europa au ieșit în stradă în acest an, inclusiv în Polonia, Franța, Germania, Spania și Italia, pentru a lupta împotriva prețurilor mici și a costurilor ridicate, a importurilor ieftine și a constrângerilor UE legate de schimbările climatice.

Fermierii cehi plănuiesc să se alăture protestelor de săptămâna aceasta, deși marile asociații agricole s-au distanțat de acțiunea de luni, în care tractoarele au blocat o bandă a unui drum important prin Praga, încetinind, dar nu strângând complet traficul.

Câteva sute de protestatari care fluieră și huiduie s-au adunat în fața Ministerului Agriculturii.

Fermierii europeni intensifică protestele față de politicile UE

Fermierii din toată Europa au blocat străzile vineri (9 februarie) într-o zi de proteste împotriva politicilor agricole ale Uniunii Europene(UE), a regulilor de mediu și a ceea ce ei văd drept taxe excesive și birocrație, potrivit Reuters.

Fermierii din întreaga Europă au protestat împotriva constrângerilor impuse de măsurile UE pentru combaterea schimbărilor climatice, precum și împotriva creșterii costurilor și a ceea ce spun ei că este o concurență neloială din străinătate.

În Italia, fermierii spun că produsele lor sunt subcotate de importurile mai ieftine din zone din afara Uniunii Europene, cum ar fi Africa de Nord, creșterea costurilor cu combustibilul și impactul măsurilor UE menite să protejeze mediul și să contracareze schimbările climatice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă