7.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoFermierii europeni intensifică protestele față de politicile UE

Fermierii europeni intensifică protestele față de politicile UE

Fermierii din toată Europa au blocat străzile vineri (9 februarie) într-o zi de proteste împotriva politicilor agricole ale Uniunii Europene(UE), a regulilor de mediu și a ceea ce ei văd drept taxe excesive și birocrație, potrivit Reuters.

Fermierii din întreaga Europă au protestat împotriva constrângerilor impuse de măsurile UE pentru combaterea schimbărilor climatice, precum și împotriva creșterii costurilor și a ceea ce spun ei că este o concurență neloială din străinătate.

În Italia, fermierii spun că produsele lor sunt subcotate de importurile mai ieftine din zone din afara Uniunii Europene, cum ar fi Africa de Nord, creșterea costurilor cu combustibilul și impactul măsurilor UE menite să protejeze mediul și să contracareze schimbările climatice.

Fermierii din Germania au protestat în toată țara împotriva deciziei guvernului de a elimina treptat o reducere fiscală pentru motorina agricolă.

Fermierii spanioli au organizat a patra zi de proteste și au anunțat planuri de a se aduna la Madrid, în timp ce au criticat regulile UE, taxele excesive și birocrația.

Protestele fermierilor se aprind la summitul UE de la Bruxelles

Fermierii furioși au incendiat cauciucuri, cutii de carton și fân la un protest în fața Parlamentului European de la Bruxelles, joi (1 februarie), în ziua unui summit la care au participat liderii UE, conform Reuters.

Fermierii din bloc spun că nu sunt plătiți suficient, sunt sufocați de taxe și reguli verzi și se confruntă cu concurența neloială din străinătate.
Micile grămezi de flăcări au determinat poliția să folosească un furtun pentru a pulveriza apă în jurul Pieței Luxemburg, unde mii de fermieri și tractoare din toată Europa manifestau.

Liderii erau așteptați să se întâlnească în oraș, de la ora 10 a.m. (09:00 GMT), pentru a discuta despre finanțarea pentru Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă