6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoDoi urși Panda uriași pleacă în China după 12 ani petrecuți în...

Doi urși Panda uriași pleacă în China după 12 ani petrecuți în Marea Britanie

Singurii doi urși panda giganți au început o călătorie înapoi în China luni (4 decembrie) din Marea Britanie, punând capăt unei șederi de 12 ani la grădina zoologică din Edinburgh, potrivit Reuters.

Lăzile de metal cu urșii panda Yang Guang și Tian Tian au fost încărcate într-un camion, la grădina zoologică din Scoția, în timp ce grădina zoologică și-a luat rămas bun și s-au asigurat că perechea are suficient bambus pentru călătoria lor.

Urșii, care nu au reușit să producă un pui în timp ce erau la grădina zoologică, în ciuda încercărilor de inseminare artificială, au decolat apoi de pe aeroportul din Edinburgh cu un avion cargo care se îndrepta spre orașul Chengdu din China.

Yang Guang și Tian Tian au venit la Edinburgh în 2011, în baza unui acord încheiat între Societatea Regală de Zoologie a Scoției (RZSS) și Asociația pentru Conservarea Faunei Sălbatice din China (CWCA), parte a unei moșteniri în curs de desfacere în care urși panda giganți au servit ca ambasadori ai animalelor chineze.

Un trio de urși panda uriași pleacă din Washington D.C. spre China

Un trio de urși panda uriași au părăsit grădina zoologică din Washington D.C. și au revenit în China după ce un program de câteva decenii între cele două țări se apropie de sfârșit.

Urșii uriași Mei Xiang (mai-SHONG), Tian Tian (tee-YEN tee-YEN) și Xiao Qi Ji (SHIAU-chi-ji) pleacă de la Grădina Zoologică Națională din Washington D.C. pentru a se întoarce în China, pe măsură ce programul vechi de decenii se apropie de sfârșit, potrivit Reuters.

Programul pentru urșii panda gigant, al grădinii zoologice. a început în 1972, când premierul chinez Zhou Enlai a împrumutat doi panda în Statele Unite, la scurt timp după vizita istorică a președintelui Richard Nixon în China, în acel an.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă