19.3 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeVideoDoctorul spune că Papa Francisc se descurcă „bine”

Doctorul spune că Papa Francisc se descurcă „bine”

Papa Francisc se descurcă „bine”, este alert și bine dispus după ce a suferit o intervenție chirurgicală la abdomen, a declarat miercuri (7 iunie) medicul care l-a operat, potrivit Reuters.

Chirurgul Sergio Alfieri a spus că papei i-ar trebui cam „5-7 zile” pentru a se recupera și a adăugat că Suveranul Pontif a făcut o glumă cu el după ce s-a trezit din anestezia generală.

Odată ce recuperarea sa a fost completă, Papa e de așteptat să nu aibă vreo limită în călătoriile sale sau în alte activități, a spus medicul reporterilor, declarând că Francisc nu are alte boli.

VIDEO: Papa Francisc, în spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, este operat la abdomen miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma.

Papa Francisc a fost internat miercuri la spitalul Gemelli din Roma pentru a doua operație la abdomen în doi ani, potrivit Vaticanului.

Acesta a precizat că echipa medicală a suveranului pontif, în vârstă de 86 de ani, a decis recent că este necesară o intervenție chirurgicală la nivelul peretelui său abdominal pentru a repara un tip de hernie numită laparocel, care se formează uneori peste o cicatrice, adesea în urma unei intervenții chirurgicale anterioare.

Pentru procedură este nevoie de anestezie generală, iar Papa ar trebui să rămână în spital câteva zile pentru a se recupera.

Papa Francisc nu a făcut nicio mențiune despre operația planificată în cadrul audienței sale săptămânale de la Vatican de miercuri dimineață, unde a părut bine dispus.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 28000 de refugiați au ajuns în Armenia din Nagorno-Karabah

Peste 28000 de refugiaţi au sosit până acum în Armenia din Nagorno-Karabah, un teritoriu separatist populat în principal de armeni şi unde Azerbaidjanul a...

Peste 28000 de refugiați au ajuns în Armenia din Nagorno-Karabah

Peste 28000 de refugiaţi au sosit până acum în Armenia din Nagorno-Karabah, un teritoriu separatist populat în principal de armeni şi unde Azerbaidjanul a...

S-a discutat în coaliție, dar a fost respinsă

Ministrul Marcel Boloș a anunțat luni seară, după asumarea răspunderii Guvernului pe noul plan de măsuri fiscal-bugetare, că naționalizarea pensiilor din Pilonul 2...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies