18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoDoctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Doctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Într-un videoclip difuzat de Organizația Mondială a Sănătății(OMS), medicilor Națiunilor Unite li s-a permis trecerea duminică (18 februarie) într-un spital din Gaza care a fost percheziționat de trupele israeliene după ce au așteptat două zile pentru a obține permisiunea de a evacua pacienții, conform Reuters.

Dr. Richard Peeperkorn, reprezentantul OMS, a spus că a fost „șocat” de ceea ce a văzut.

Medicii sunt văzuți mergând cu torțe prin coridoarele întunecate ale departamentului de urgență al Spitalului Nasser pentru a transfera pacienții în stare critică.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat luni (19 februarie) că 14 pacienți au fost evacuați, deoarece Israelul a negat că operațiunile sale militare au oprit spitalul să funcționeze.

“Există deșeuri peste tot. Electricitatea nu a funcționat. Nu funcționează. Părți din spital sunt avariate, iar unele grav deteriorate”, a spus dr. Peeperkorn, solicitând să înceapă imediat lucrările pentru ca spitalul să funcționeze din nou.

VIDEO. Consiliul de Securitate al ONU face presiuni pentru mai mult ajutor în Gaza

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o propunere atenuată de creștere a ajutorului umanitar în Gaza, care nu a ajuns la un apel pentru încetarea focului, la câteva ore după ce Israelul a semnalat că își extinde ofensiva terestră în enclava palestiniană.

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a aprobat, vineri, o propunere de creștere a ajutorului umanitar în Fâșia Gaza.

Însă propunerea a fost lipsită de formularea care solicită “o încetare urgentă și durabilă a ostilităților” pentru a permite livrările de ajutoare, după ce Statele Unite au amenințat că se vor opune prin veto.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tablou electric: ce este și de ce este important?

Energia electrică este esențială în viața cotidiană, iar gestionarea corectă și eficientă a acesteia este posibilă cu ajutorul unui element cheie: tabloul electric. Vei...

Litoralul românesc, tot mai scump și nepregătit din nou pentru turiști

Litoralul românesc, cu plaje scoase la licitație, nu reușește nici anul acesta să adune turiști la capacitate maximă. Românii și-au făcut deja planuri pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 757: Zelenski spune că țara sa face progrese în producția de rachete și drone

Ucraina face progrese în producţia de rachete pentru a se apăra de Rusia, a declarat seara trecută preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă