20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăVideoDesignerul britanic Anabela Chan susține pietrele prețioase cultivate în laborator

Designerul britanic Anabela Chan susține pietrele prețioase cultivate în laborator

Pentru unii, un diamant natural este luxul suprem, dar designerul britanic premiat Anabela Chan vede o valoare mai mare în bijuteriile realizate folosind pietre prețioase cultivate în laborator și metal din cutii reciclate, potrivit Reuters.
„ Șase dintre aceste conserve se transformă într-un lingou ca acesta, care poate fi apoi transformat într-o pereche de cercei ca aceștia”.
Acești cercei cu mac sunt fabricați din aluminiu reciclat. Au fost realizate de designerul londonez Anabela Chan…ale căror modele de bijuterii se bazează pe diamante cultivate în laborator, aluminiu reciclat și perle cultivate folosind tehnici de agricultură regenerativă.
Chan spune că și-a ales materialele după ce a fost martoră la ceea ce a spus că sunt condiții proaste de lucru în minele de diamante din Sri Lanka.
„ Și asta, pentru mine, a fost o experiență care mi-a schimbat viața. Așa că, văzând condițiile în care oamenii munceau și cât de puțin erau plătiți, și totuși acestea sunt unele dintre cele mai prețioase și mai valoroase mărfuri care există în lume. Nu avea niciun sens pentru mine.”

Pentru a face diamante, Chan se bazează pe furnizori care folosesc tehnologia pentru a capta emisiile de dioxid de carbon care altfel ar fi eliberate în atmosferă.

„ Diamantele sunt făcute din carbon. Safirele sunt făcute din corindon, care este un oxid de aluminiu. Rubinele sunt oxid de aluminiu cu crom. Deci, odată ce știi din ce sunt făcute lucrurile, poți să lucrezi înapoi. Așadar, pietrele prețioase cultivate în laborator sunt de a imita condițiile din pământ în care se formează pietrele prețioase, dar într-un mediu controlat.”

În noiembrie, tânărul designer a câștigat categoria „Game Changer” la British Luxury Awards. Compania lui Chan nu oferă cifre de vânzări, dar spune că a înregistrat o cerere puternică de la pandemia de COVID-19.
Piața de bijuterii cultivate în laborator a înregistrat o creștere anuală de 20% în ultimii ani… conducând profiturile globale la 15 miliarde de dolari. Aceasta conform cu cele spuse de Edahn Golan Diamond Research & Data. Pe măsură ce mai mulți producători intră pe piață, prețul diamantelor cultivate în laborator a scăzut, iar mărcile caută să se diferențieze, în special prin design. Joshua Braman este șeful diamantelor la Pandora, un important retailer de diamante cultivate în laborator.

„Clienții care cumpără diamante cultivate în laborator pot intra dintr-o varietate de motive. Poate pentru ei, factorul de durabilitate este important. Poate este ecuația preț-valoare, nu? // În cazul nostru, credem că sunt ambele lucruri, dar și că oferim într-adevăr o gamă largă de modele brevetate și foarte interesante, semnificative și emblematice.”

Pentru Chan, este vorba despre crearea unui brand de bijuterii fine, care este extrem de bine realizat, dar și durabil și accesibil pentru o bază mai largă de clienți.

„Cred că lucrul cu diamante cultivate în laborator și pietre colorate cultivate în laborator pentru mine aduce cu adevărat o privire asupra viitorului despre cum arată bijuteriile fine. Pentru că cred că este vorba despre o sărbătoare a științei și artei împreună.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă