7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaChina: "Taiwanul nu este Ucraina"

China: “Taiwanul nu este Ucraina”

“Taiwanul nu este Ucraina și a fost întotdeauna o parte inalienabilă a Chinei”, a declarat ministerul de externe al Chinei, în timp ce președintele Taiwanului Tsai Ing-wen a cerut ca insula să sporească vigilența asupra activităților militare ca răspuns la criză.

Comentariile vin după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a semnalat riscul pentru Taiwan într-un avertisment cu privire la consecințele dăunătoare la nivel mondial dacă națiunile occidentale nu-și îndeplinesc promisiunile de a sprijini independența Ucrainei.

China, care revendică Taiwanul drept teritoriu propriu, și-a intensificat activitatea militară în apropierea insulei autonome în ultimii doi ani, deși Taiwanul nu a raportat nicio manevră neobișnuită recentă ale forțelor chineze.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Hua Chunying, a respins orice legătură între problemele Ucrainei și Taiwan.

„Taiwan nu este Ucraina”, a spus ea. „Taiwanul a fost întotdeauna o parte inalienabilă a Chinei. Acesta este un fapt juridic și istoric incontestabil”.

Guvernul Taiwanului se opune ferm revendicărilor teritoriale ale Chinei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă