17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoCDC renunță la regulile de izolare COVID-19 de cinci zile

CDC renunță la regulile de izolare COVID-19 de cinci zile

CDC(Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ) din S.U.A. a renunțat vineri la recomandările de izolare COVID-19 de cinci zile sub o nouă orientare, sugerând în schimb ca oamenii să revină la activități normale dacă simptomele se ameliorează și nu au febră timp de cel puțin 24 de ore, fără a avea nevoie de medicamente, conform Reuters.

Autoritata medicală spune că oamenii pot reveni la activități normale, dacă nu au febră timp de cel puțin 24 de ore.

În relaxarea regulilor, agenția a spus într-o declarație că SUA au acum mult mai puține spitalizări și decese din cauza COVID-19 și mai multe instrumente ca niciodată pentru a lupta împotriva gripei, COVID și RSV. Orientările au fost actualizate ultima dată în decembrie 2021.

Totuși, CDC spune că cei expuși riscului, cum ar fi persoanele în vârstă de peste 65 de ani sau persoanele cu un sistem imunitar slăbit, ar trebui să ia în continuare mai multe măsuri de precauție.

Între timp, agenția a semnat miercuri utilizarea vaccinurilor actualizate COVID ca a doua vaccinare anuală pentru adulții cu vârsta de 65 de ani și mai mult.

CDC spune că 22% dintre adulți raportează că au primit un test actualizat COVID-19 pentru 2023-2024, inclusiv 42% dintre cei cu vârsta de 65 de ani sau mai mult.

SUA iau în considerare introducerea restricțiilor de intrare pentru călătorii din China

Statele Unite ale Americii (SUA) iau în considerare să impună restricţii de intrare pe teritoriul lor călătorilor venind China, unde autorităţile şi-au relaxat brusc măsurile de combatere a COVID-19, au indicat responsabili americani, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Statele Unite “urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (…) pentru a proteja poporul american”, au declarat aceşti responsabili, sub protecţia anonimatului, citând preocupările exprimate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precum şi măsurile adoptate de Japonia, India şi Malaezia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...

Silvestru Şoşoacă, condamnat definitiv pentru ultraj

Silvestru Şoşoacă a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 18.000 lei pentru ultraj, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă