0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeVideoBritanicii marchează Ziua Armistițiului la Londra

Britanicii marchează Ziua Armistițiului la Londra

Britanicii au marcat o zi de comemorare, Ziua Armistițiului, la Londra, sâmbătă (11 noiembrie) pentru membrii serviciului militar britanic care au murit atât în războaiele mondiale, cât și în conflictele ulterioare, potrivit Reuters.

Soldații au cântat la cornetă și au salutat în fața memorialului de război The Cenotaph din Whitehall, în timp ce țineau două minute de reculegere, de tăcere.

Un amplu marș pro-palestinian a început sâmbătă la Londra, pe care miniștrii guvernului britanic solicitaseră să fie anulat pentru că pică chiar în Ziua Armistițiului.

Regina Elisabeta a II-a nu a participat la ceremoniile de Remembrance Day

Regina Elisabeta a II-a nu a participat duminică la ceremonia cu prilejul Remembrance Day, prima duminică de după Ziua Armistițiului, când se omagiază soldații căzuți în războaie. Ceremonia a avut loc la monumentul Cenotaph, din Londra. Suverana britanică a lipsit, pentru prima dată după 22 de ani, din cauza unor dureri de spate, a anunţat biroul de presă al Palatului Buckingham.

Absența reginei de la un eveniment pe care suverana îl consideră drept unul dintre cele mai importante ale anului va spori temerile referitoare la starea de sănătate a suveranei, relatează presa de la Londra.

Ceremonia de la Cenothaph ar fi fost primul eveniment public la care suverana Marii Britanii ar fi participat în persoană după ce medicii i-au recomandat să se odihnească ca urmare nopţii de spitalizare de luna trecută.

”Majestatea sa este dezamăgită că va lipsi de la ceremonie”, a anunțat Palatul Buckinghma într-un comunicat.

În cei 69 de ani de domnie, suverana a lipsit de la ceremonia memoriala de la Cenotaph, în centrul Londrei, doar de şase ori, de patru ori întrucât se afla în străinătate, iar de două ori, atunci când a fost însărcinată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Solicitarea istoricului auto pentru vehiculele din România dezvăluie că sedanul este cel mai popular tip de caroserie

Diferite tipuri de caroserie reflectă nevoi diferite. Unii șoferi preferă hatchback-urile mici, în timp ce alții optează pentru variante mai încăpătoare cum ar fi...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

Familiile franceze vor avea cea mai scumpă cina în acest an, în timp ce românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Românii vor plăti cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de Crăciun în acest an, în timp ce familiile din Franța vor avea cea mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă