30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiRegina Elisabeta a II-a nu a participat la ceremoniile de Remembrance Day

Regina Elisabeta a II-a nu a participat la ceremoniile de Remembrance DayRegina Elisabeta a II-a nu a participat duminică la ceremonia cu prilejul Remembrance Day, prima duminică de după Ziua Armistițiului, când se omagiază soldații căzuți în războaie. Ceremonia a avut loc la monumentul Cenotaph, din Londra. Suverana britanică a lipsit, pentru prima dată după 22 de ani, din cauza unor dureri de spate, a anunţat biroul de presă al Palatului Buckingham.

Absența reginei de la un eveniment pe care suverana îl consideră drept unul dintre cele mai importante ale anului va spori temerile referitoare la starea de sănătate a suveranei, relatează presa de la Londra.

Ceremonia de la Cenothaph ar fi fost primul eveniment public la care suverana Marii Britanii ar fi participat în persoană după ce medicii i-au recomandat să se odihnească ca urmare nopţii de spitalizare de luna trecută.

”Majestatea sa este dezamăgită că va lipsi de la ceremonie”, a anunțat Palatul Buckinghma într-un comunicat.

În cei 69 de ani de domnie, suverana a lipsit de la ceremonia memoriala de la Cenotaph, în centrul Londrei, doar de şase ori, de patru ori întrucât se afla în străinătate, iar de două ori, atunci când a fost însărcinată.

Prezenţa reginei la acest eveniment anual a reprezentat una dintre imaginile definitorii ale domniei ei de-a lungul deceniilor: capul plecat, ţinuta neagră şi purtând un mac roşu.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai vârstnic monarh din lume şi suveranul cu cea mai îndelungata domnie din istoria Marii Britanii. După ce medicii au sfătuit-o să se odihnească, a lipsit de la evenimente precum Conferinţa ONU pe teme climatice COP26 din Glasgow şi de la un festival dedicat memoriei persoanelor decedate în timpul războiului, sâmbătă seară.

La ceremonia de la Cenotaph, familia regală se alătură membrilor guvernului, militarilor şi veteranilor pentru comemorarea victimelor războiului printr-o ceremonie de depunere de coroane.

În ultimii ani, prinţul Charles, fiul reginei şi moştenitorul tronului, a depus o coroană în numele suveranei, care priveşte evenimentul de la balconul Ministerului Afacerilor Externe şi al Commonwealth.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Ce poți cumpăra cu voucherele de 250 de lei. Listă de cumpărături

Aproximativ 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. Din...

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...

Sindicaliștii din educație îi dau peste nas șefului ANAF. Ca să câștigi 60.000 de euro pe an trebuie să faci zilnic 9 ore de...

Calculele teoretice nu se potrivesc cu practica. Șeful ANAF crede că profesorii care dau meditații sunt oameni bogați. Întrebarea este câte meditații trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă