21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalBritanicii, afectați teribil de creșterea prețurilor: "Aseară m-am culcat flămând"

Britanicii, afectați teribil de creșterea prețurilor: „Aseară m-am culcat flămând”

Banca Anliei consideră că britancii vor fi afectați de mărirea prețurilor. Este cea mai mare creștere a nivelului de trai din ultimii 30 de ani. Pentru oameni precum îngrijitoarea, Nicola Frape, chiar și simplul fapt de a lăsa căldura pornită i-ar putea epuiza contul bancar lovit de inflație.

După ce termină munca, îngrijitoarea britanică Nicola Frape, oprește încălzirea și se ghemuiește sub o pătură cu fiica ei și o sticlă de apă caldă.

„Câteva haine în plus pe care le punem pe noi nu costă nimic, dar dacă las căldura pornită, cu siguranță se va resimți la finalul lunii.”

După un deceniu de standarde de trai stagnante, Frape este unul dintre milioanele de britanici confortabili din punct de vedere financiar, care se confruntă acum cu o criză a costului vieții.

„Sunt prea multe deodată. Totul este în același timp. Oamenii simt presiunea acum, presiunea va fi mult mai rea în aprilie. Așa că zilele libere, pe care le petreceam la cinema, la restaurant, le-am redus semnificativ acum pentru că pur și simplu voi avea nevoie de bani în plus cu siguranță la un moment dat”.

Aprilie este momentul în care facturile la energie ar trebui să crească cu 54% la aproximativ 2.000 de lire sterline, sau aproximativ 2.700 de dolari, pe an, per gospodărie, dintre care doar o parte vor fi compensate de guvern.

Inflația este în creștere. Rata inflației prețurilor de consum din Marea Britanie va ajunge la 7% în aprilie.

Jackie Gordon, în vârstă de 52 de ani, care merge să-și facă cumpărăturile constant, spune că deseori rămâne fără mâncare.

„Aseară m-am culcat flămând. Pentru că nu am ce mânca, trebuie să-mi plătesc facturile, am rămas în urmă cu chiria și nu vreau să fiu evacuat.”

Unii economiști avertizează că 2022 își va pune amprenta asupra gospodăriilor mai sărace, chiar dacă inflația scade.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Oana Zăvoranu are probleme. Bruneta a fost executată silit din cauza unor datorii

Momente grele pentru Oana Zăvoranu. Bruneta a fost executată silit din cauza unor mari datorii, iar clinica sa de înfrumusețare pe care o deține,...
00:01:31

VIDEO: Oficialii militari din Burkina Faso anunță dizolvarea guvernului

Căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de...

Ciucă spune că problemele persoanelor vârstnice sunt în atenția Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor, în care afirmă că problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului, căutându-se soluţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă