14.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeVideoBiden și Xi stabilesc un acord legat de randamentele privind producția de...

Biden și Xi stabilesc un acord legat de randamentele privind producția de fentanil

Președintele american Joe Biden și liderul chinez Xi Jinping au convenit miercuri (15 noiembrie) să depună eforturi pentru a reduce producția de fentanil și a relua comunicațiile dintre armate și armate, două rezultate majore ale primelor lor discuții față în față dintr-un an, potrivit Reuters.

Biden și Xi s-au întâlnit timp de aproximativ patru ore la periferia orașului San Francisco, au abordat probleme care au tensionat relațiile dintre SUA și China și au convenit să se angajeze într-o comunicare mai strânsă.

Biden și Xi au convenit astfel: China va opri exportul de articole legate de producția de fentanil opioid, o cauză principală a supradozelor de droguri în Statele Unite. „Va salva vieți”, a spus Biden, adăugând că apreciază „angajamentul” lui Xi în această problemă.

Biden către Xi: Concurența nu trebuie să „degenereze într-un conflict”

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit miercuri (15 noiembrie) cu liderul chinez Xi Jinping, prima dată într-un an, pentru discuții care ar putea atenua fricțiunile dintre cele două superputeri în legătură cu conflictele militare, traficul de droguri și inteligența artificială, potrivit Reuters.

„Trebuie să ne asigurăm cum concurența nu degenerează într-un conflict”, i-a spus Biden lui Xi, în timp ce l-a salutat pe liderul chinez la proprietatea Filoli, o casă de la țară cu grădini, la aproximativ 30 de mile (48 km) sud de San Francisco, iar de acolo vor trece mai târziu, la un summit al forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Explozie la o centrală termică de locuință. O persoană a decedat

O explozie a centralei termice a avut loc într-o locuinţă din judeţul Olt, în urma deflagraţiei mai multe elemente ale imobilului prăbuşindu-se, iar două...

Explozie la o centrală termică de locuință. O persoană a decedat

O explozie a centralei termice a avut loc într-o locuinţă din judeţul Olt, în urma deflagraţiei mai multe elemente ale imobilului prăbuşindu-se, iar două...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă