18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoBiden dorește să se întâlnească cu președintele Camerei Reprezentanților în legătură cu...

Biden dorește să se întâlnească cu președintele Camerei Reprezentanților în legătură cu ajutorul pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden a declarat luni că este dispus să se întâlnească cu președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, pentru a discuta un proiect de lege de finanțare pentru războiul Ucrainei împotriva Rusiei, spunând că republicanii fac o greșeală opunându-se pachetului de ajutor, potrivit Reuters.

BIDEN: „Sigur că aș fi bucuros să mă întâlnesc cu el, dacă are ceva de spus.”

Adresându-se reporterilor în timp ce se întorcea la Casa Albă, dintr-un weekend în Delaware, Biden a adăugat că republicanii fac o mare greșeală opunându-se ajutorului acordat Ucrainei pentru a fi folosit în războiul său pentru a respinge pe invadatorii ruși.

La începutul acestei luni, Senatul SUA a adoptat un pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari într-un vot bipartid.

Pachetul include fonduri pentru Ucraina, dar Johnson, până acum, a refuzat chiar să-l supună pentru unui vot în Camera Reprezentanților, pe care republicanii o controlează cu o marjă mică. Între timp, Johnson a cerut o întâlnire cu Biden.

BIDEN: „Ideea că vom lăsa NATO să înceapă să se rupă este total împotriva interesului Statelor Unite.”

Biden a fost un foarte puternic critic la adresa probabilului său rival electoral, Donald Trump, și a altor republicani pentru că au amenințat că nu-i vor apăra pe aliații din NATO.

El a dat vina pe președintele rus Vladimir Putin săptămâna trecută pentru moartea lui Alexei Navalnîi.

Biden a spus că speră că moartea liderului opoziției ruse îi va stimula pe republicani să susțină ajutorul pentru Ucraina. Congresul nu se va întoarce la Washington până pe 28 februarie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă