14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăVideoAustralia achită o femeie întemnițată pentru uciderea copiilor ei

Australia achită o femeie întemnițată pentru uciderea copiilor ei

În Australia tocmai a fost achitată o femeie întemnițată pentru uciderea copiilor ei, aceasta stând timp de 20 de ani pe nedrept într-o închisoare, potrivit Reuters.

O femeie australiană, închisă pe nedrept timp de 20 de ani din cauza morții celor patru copii ai săi și grațiată în iunie, și-a văzut condamnările anulate de o curte de apel din Sydney joi (14 decembrie), avocatul ei spunând că intenționează să pretindă despăgubiri „substanțiale”, .

O mamă australiană a fost scutită de uciderea celor patru copii ai ei, după ce a petrecut două decenii după gratii. Curtea de Apel Penală din New South Wales a anulat joi condamnările lui Kathleen Folbigg, după o grațiere necondiționată în iunie, bazată pe noi descoperiri științifice.

Adresându-se reporterilor din afara tribunalului din Sydney, bărbatul de 56 de ani a cerut sistemului juridic și societății să se gândească înainte de a acuza un părinte că și-a rănit copiii.

„ Sunt recunoscător că știința și genetica actualizate mi-au dat răspunsuri la modul în care au murit copiii mei. Cu toate acestea, chiar și în 1999 am avut răspunsuri legale pentru a-mi dovedi nevinovăția. Au fost ignorate și concediate. Sistemul a preferat să mă învinuiască mai degrabă decât să accepte că uneori copiii pot muri brusc, pe neașteptat și sfâșietor și chiar mor.”

Avocatul lui Folbigg, Rhanee Rego, a declarat reporterilor că echipa ei de avocați se pregătește să solicite despăgubiri pentru închisoarea pe nedrept, care ar fi „mai mare decât orice plată substanțială care a fost făcută înainte”.

Folbigg a fost condamnată în 2003 pentru uciderea celor trei copii ai săi și uciderea prin imprudență al celui de-al patrulea. Ea și-a susținut mereu nevinovăția, spunând cum copiii ei au murit din cauze naturale. În 2019, o anchetă inițială a cazului a reafirmat vinovăția lui Folbigg.

Dar în 2022, o a doua anchetă a găsit noi dovezi care sugerează că doi dintre copii aveau o mutație genetică care le-ar fi putut cauza moartea.

După ce ancheta a găsit îndoieli rezonabile pentru fiecare condamnare, procurorul general al statului New South Wales, Michael Daley, a grațiat-o pe Folbigg, eliberându-o din închisoare în iunie anul acesta.

Un bărbat din California a stat 3 decenii la închisoare nevinovat pentru răpire, agresiune sexuală și jaf

Un bărbat din California a petrecut aproape trei decenii în închisoare după ce a fost condamnat pentru răpire, agresiune sexuală și jaf, deși cele mai recente teste ADN efectuate în acest caz arată că a fost nevinovat, potrivit CNN, potrivit comisarul.ro.

Procurorul districtului Los Angeles County, George Gascón, a anunțat marți că Gerardo Cabanillas a fost exonerat săptămâna trecută, la 28 de ani după ce a fost acuzat de jefuirea unui bărbat și a unei femei și de răpirea și agresarea sexuală a femeii, în Los Angeles.

„Mă aflu aici, alături de voi, cu un profund sentiment de responsabilitate în calitate de procuror districtual pentru a aborda o tragică eroare judiciară și pentru a sărbători exonerarea și eliberarea din închisoare a unui om nevinovat”, a declarat Gascón în timpul unei conferințe de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă