15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăȘtirile zileiAșa arată un joc de război cibernetic condus de NATO

Așa arată un joc de război cibernetic condus de NATO

Cum arată un joc de război cibernetic condus de NATO este o modalitate practică pentru a înțelege cel mai bine care sunt pericolele la care se expun membrii acestei alianțe.

Echipe din națiunile și partenerii NATO s-au antrenat să se apere împotriva atacurilor cibernetice coordonate în cadrul exercițiului anual „Locked Shields”. Mart Noorma și Carry Kangur fac parte din Centrul de excelență pentru apărare cibernetică cooperativă al NATO, care a organizat instruirea.

Nooma a spus că gradul de conștientizare a atacurilor cibernetice sponsorizate de „țări precum Rusia” a crescut și că astfel de atacuri au fost „utilizate în mod activ împotriva națiunilor democratice”.

Un joc de război cibernetic al NATO a folosit două națiuni insulare fictive „ Berylia” și „ Crimsonia”, prima fiind cea atacată

Exercițiul a simulat un atac amplu asupra națiunii insulare fictive „Berylia” din partea vecinului său „Crimsonia”. În cadrul exercițiului au fost vizate infrastructura critică, rețelele de comunicații și sistemele financiare.

Manipularea socială și războiul informațional au fost foarte importante, a spus Kangur, adăugând că în acest an au fost adăugate o fabrică de gaze, precum și o infrastructură energetică pentru a reflecta situația geopolitică actuală.

Războiul cibernetic dus de Rusia lovește nu doar Ucraina ci și țările NATO vecine. România trebuie să-și protejeze infrastructura

Războiul cibernetic este una dintre componentele agresiunii pe care Rusia o duce împotriva Ucrainei, dar efectele sale afectează nu doar Ucraina ci și „țările NATO vecine”.

Acest avertisment a fost transmis de deputatul Laurențiu Leoreanu, președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.

„Este nevoie, din punct de vedere legislativ, de elaborarea şi implementarea unui pachet de legi extins, cu incidenţă în domeniul securităţii şi apărării. Şi dacă în anul precedent deja au fost demarate legi, norme foarte importante pentru spaţiul cibernetic – şi anul acesta vor continua acestea cu lucruri foarte importante, cu pachete de legi pe domenii sectoriale, astfel încât să aducă un plus în securitate cibernetică”, a precizat deputatul Laurenţiu Leoreanu.

Subiectul a fost analizat în cadrul unei conferințe de securitate cibernetică, desfășurată la data de 31 ianuarie 2023 la București.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă