4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeVideoAltman, șeful înlăturat al OpenAI, se va alătura Microsoft

Altman, șeful înlăturat al OpenAI, se va alătura Microsoft

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat luni (20 noiembrie) că CEO-ul OpenAI, Sam Altman, și Greg Brockman se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă avansată de cercetare pe AI, potrivit Reuters.

Sam Altman, șeful înlăturat al OpenAI, are o nouă slujbă.

Șeful Microsoft, Satya Nadella, spune că va conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI la Titanul Silicon Valley. Vestea vine după un weekend de confuzie despre soarta lui Altman.

El a fost anunțat ca șef al companiei ChatGPT OpenAI vineri (17 noiembrie), mișcarea aceasta trimițând unde de șoc în sectorul tehnologic.

Consiliul de administrație al producătorului de chatbot a spus că el este responsabil pentru o „defecțiune a comunicațiilor”.

Dar Altman a fost văzut apoi la sediul companiei din San Francisco, duminică (19 noiembrie).

Asta arată publicația tehnologică The Information, care spune că a fost invitat înapoi de CEO-ul interimar Mira Murati.

Reuters a raportat că se gândește la o revenire rapidă și la schimbări majore în guvernanța companiei.

Mai târziu în aceeași zi, The Information a raportat că, foarte sigur, nu se va întoarce, în ciuda eforturilor aparente ale directorilor. A fost citată o declarație a unui director al consiliului de administrație.
În schimb, sursele Reuters spun că fostul șef Twitch, Emmett Shear, este noul CEO interimar al OpenAI. El a co-fondat serviciul de streaming video deținut de Amazon, dar a demisionat la începutul acestui an.

Nadella de la Microsoft a spus că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu Shear și noua echipă de conducere de la OpenAI.

VIDEO. Sam Altman, directorul OpenAI destituit din funcție, posibilă revenire la conducere

Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, care tocmai a fost demis, discută o posibilă revenire la compania din spatele robotului ChatGPT, chiar dacă ia în considerare lansarea unei noi întreprinderi de inteligență artificială (AI), a declarat o sursă.

Sam Altman, directorul general abia concediat al OpenAI, discută o posibilă revenire la compania din spatele robotului ChatGPT, a declarat sâmbătă o persoană informată în legătură cu acest subiect. Acest lucru se întâmplă chiar în timp ce, au spus aceștia, se poartă discuții în vederea înființării unei noi companii de inteligență artificială.

Sursa, care a cerut să nu fie numită, a declarat că situația rămâne incertă, perspectivele revenirii lui Altman la OpenAI fiind încă incerte.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă