33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăVideoAl doilea val de frig acoperă capitala Beijing cu zăpadă și gheaţă

Al doilea val de frig acoperă capitala Beijing cu zăpadă și gheaţă

Al doilea val de frig din această iarnă acoperă capitala chineză cu zăpadă și gheață, potrivit Reuters.

Vremea rece a cuprins mari zone din China joi, forțând închiderea drumurilor și a școlilor, vremea dovedindu-se neobișnuit de friguroasă pentru decembrie.

Zăpadă se adună de luni (11 decembrie) în capitala de aproape 22 de milioane de oameni.

Meteorologii au avertizat că temperaturile din regiunile nordice s-ar putea apropia de minimele istorice pentru această perioadă a anului sau chiar ar putea depăși recordurile.

Valul de frig se deplasează din mai multe provincii nordice afectate de viscol în zonele centrale și sudice și împinge adânc spre cursurile inferioare ale deltei fluviului Yangtze.

Meteorologii au spus că în următoarele două zile sunt așteptate scăderi abrupte ale temperaturii, în special în sud, unde orașe precum Shanghai au experimentat temperaturi calmante de 68 F la începutul săptămânii.

China s-a confruntat cu fenomene meteorologice extreme în acest an, de la temperaturi extrem de scăzute în ianuarie până la precipitații record și o vară fierbinte, în transfomări „sălbatice” pe care oamenii de știință le atribuie schimbărilor climatice.

Săptămâna aceasta, aproape 200 de națiuni au convenit la summitul climatic COP28 să înceapă să reducă consumul de combustibili fosili pentru a preveni cele mai grave schimbări climatice.

Profesorul asistent de studii de mediu, la Universitatea New York din Shanghai, Li Yifei, spune cum în China nu este o situație anormală în ceea ce privește o serie de condiții meteorologice severe, fie că este vorba de valuri de căldură și secetă sau de frig extrem.

„Extremitatea va deveni noua normă. Atât de mult încât chiar și cuvântul „extremitate” sau „vreme extremă” cred că aproape că devine o denumire greșită, pentru că nu sunt atât de extreme. Sunt extreme în ceea ce privește intensitatea experienței, dar nu sunt atât de extreme în ceea ce privește frecvența la care se întâmplă.”

Amploarea dezvoltării Chinei a fost printre cauzele majore la creșterea emisiilor de carbon ale țării, a adăugat el, spunând că, alături de SUA, China are responsabilități unice de a lucra la reducerea acestora.

„Oamenii trebuie să fie pregătiți individual, deoarece șansele ca indivizii să poată conta pe un guvern care să asigure resurse sunt din ce în ce mai mici. Așa că aproape că devine o problemă de responsabilitate individuală de dragul supraviețuirii.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Iohannis spune că va prezenta în CSAT poziția privind candidatura la șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta mâine, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), poziţia sa privind candidatura la şefia...

Suedia, acord de apărare cu SUA

Parlamentul suedez a aprobat, cu o largă majoritate, un acord de apărare cu Statele Unite, care, potrivit oponenţilor săi, deschide calea pentru desfăşurarea de...

Ce mobilier trebuie să ai într-un dormitor: 6 piese esențiale

Decorarea dormitorului tău merge mult mai departe de a cumpăra un pat 140x200 sau king-size. De fapt, din ce în ce mai mulți oameni...
Ultima oră
Pe aceeași temă