7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoAdjunctul ministrului apărării: Ucraina înaintează la Harkov

Adjunctul ministrului apărării: Ucraina înaintează la Harkov

Adjunctul ministrului apărării susține că Ucraina continuă să înainteze la Harkov, deși Rusia continuă să saboteze infrastructura de acolo.

Luptele continuă în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, dar forțele țării înregistrează progrese bune pentru că sunt foarte motivate și operațiunea lor este bine planificată, a declarat marți (13 septembrie) pentru Reuters adjunctul ministrului apărării, Hanna Malyar.


„ Scopul este eliberarea completă a regiunii Harkov și a altor teritorii ocupate de Federația Rusă. În prezent, încă mai sunt lupte în regiunea Harkov”, a spus Malyar într-un interviu.

Ucraina continuă să lupte la Harkov pentru că are o operațiune bine planificată și este foarte bine motivată


„Puterea noastră constă în motivare și planificare amănunțită a operațiunii”, a spus ea, adăugând că Ucraina a luat decizia de a continua operațiunile în regiunea Harkov, datorită succeselor înregistrate până acum.


Malyar vorbea pe drumul către Balakliia, un centru militar crucial, de aprovizionare, recucerit de forțele ucrainene la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul unei contraofensive care a forțat trupele ruse să fugă mai spre est. Balakliia se află la 46 de mile sud-est de Harkov, capitala regională și al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.


Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat peste noapte că Ucraina a recucerit acum aproximativ 2.400 de mile pătrate de teritoriu, dar a cerut Occidentului să accelereze livrările de sisteme de arme.


Rusia, care controlează încă aproximativ o cincime din țară după invazia sa din 24 februarie, a răspuns succeselor de pe câmpul de luptă de la Kiev bombardând centrale electrice și alte infrastructuri cheie, provocând întreruperi de curent în Harkov și în alte părți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă