12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTimpul LiberGhid de hrănire pentru puii de pisică

Ghid de hrănire pentru puii de pisică

Dacă ai o pisică gestantă ştii că este important să îi oferi acesteia un tip de hrană potrivit, dar şi să îi oferi un cămin primitor, astfel încât pui să se nască sănătoşi şi plini de viaţă. Însă, după ce puii au venit pe lume şi pe măsură ce aceştia cresc au nevoie de tipuri de hrană specifice şi de moduri de hrănire diferite. Iată în continuare câteva informaţii esenţiale despre hrănirea puilor de pisică în fiecare etapă a vieţii lor.

În primul rând, este important să menţionăm cu ce hranim puii de pisica şi mai apoi cum să îi obişnuim cu un anumit program de hrănire. De asemenea, este extrem de important să ştii că încă de la naştere, până la stadiul de adult, exista diverse modalităţi prin care poţi ajuta puii de pisica să se dezvolte în mod armonios, bineînţeles atât prin hrană şi mod de hrănire, cât şi printr-un program de joacă şi vizite periodice la medicul veterinar.

Cum şi cu ce hrănim puii de pisică până la vârsta de patru săptămâni

Trebuie să ştii că până la vârsta de o lună, pisoii vor primi toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase din laptele matern. În cazul în care mama nu are suficient lapte pentru a hrăni toţi pisoii sau acesta nu este suficient de hrănitor, medicul veterinar îţi poate recomanda o formulă de lapte special concepută pentru ei.

De asemenea, este important să ştii că iniţial, până învăţă să sugă, puii pot pierde puţin din greutate. Însă, după ce se obişnuiesc să sugă, ei trebuie să ia constant în greutate. Prin urmare, este esenţial să îi cântăreşti zilnic şi să le monitorizezi constant greutatea. În cazul în care puii ajung să piardă din greutate sau să nu se mai îngraşe, este esenţial să discuţi cu medicul veterinar.

Cum şi cu ce hrănim puii de pisică cu vârsta cuprinsă între 4 săptămâni şi 4 luni

De la vârsta de patru săptămâni, vei observa că puii de pisică vor începe să manifeste interes pentru hrana solidă. Prin urmare, poţi începe procesul de înţărcare şi îi poţi obişnui cu hrana umedă. Apoi, uşor, uşor îi poţi obişnui şi cu hrana solidă. Este important să alegi un tip de hrană special conceput pentru pisoi, deoarece aceasta este, în cele mai multe cazuri, îmbogățit cu antioxidanți, care stimulează producerea anticorpilor. Dacă nu ştii ce tip de hrană este potrivit pentru pisoii tăi, îţi recomandăm să discuţi cu medicul veterinar. Împreună cu acesta poţi hrana completă și echilibrată, dar şi un program de hrănire corect pentru fiecare etapă de creștere.

Nu uita că pisoii au nevoie şi de apă. Prin urmare, este esenţial să le asiguri tot timpul suficientă apă proaspătă, pentru a se hidrata.

Cum şi cu ce hrănim puii de pisică după vârsta de patru luni

Este important să ştii că pisicile preferă să mănânce puţin şi des, dacă adulţii ştiu să îşi regleze singure mâncarea, puii de pisică trebuie obişnuiţi cu acest lucru. Poţi începe prin a stabili un program de hrănire împărţind cantitatea zilnică recomandată în 15 – 20 de mese mici.

Dacă alegi să îţi sterilizezi pisica, trebuie să ştii că după această intervenţie trebuie să îi oferi acesteia o  hrană cu o formulă special concepută pentru pisicile sterilizate aflate în perioda de creștere, astfel încât să eviţi creşterea exagerată în greutate.

Mai este important să ştii că după vârsta de 12 luni, poţi începe să îţi hrăneşti pisica, corespunzător stadiului de adult. Însă, nu uita să ţii cont de stilul ei de viaţă.

Pe final îţi recomandăm să alegi cu grijă tipul de hrană pe care îl oferi pisicilor tale. De asemenea, este la fel de important să stabileşti un program de hrănire, astfel încât pisoiul să devină un adult sănătos şi mulţumit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă