19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeTimpul LiberAscensiunea pokerului profesionist - sfaturi și provocări

Ascensiunea pokerului profesionist – sfaturi și provocări

Peste 100 de milioane de oameni joacă poker la nivel mondial, însă cei mai mulți o fac în scop recreațional. Cei mai iscusiți dintre ei, care și-au dat seama că au abilități peste medie, au decis să înceapă și o carieră profesionistă în domeniu. Ei au renunțat la locurile lor de muncă obișnuite și își dedică timpul jocului de poker, atât în mediul online cât și în cel terestru.

Profesioniștii din poker se împart în două categorii. Sunt cei care joacă online și poate din când în când participă și la turnee live, dar și cei care participă numai la evenimente live. Cei din prima categorie alocă între 6 și 10 ore pe zi jocului de poker, au o rutină clară și își fac programul așa cum doresc. Obișnuiesc să joace la mai multe mese simultan pentru a crește numărul mâinilor. Ei profită astfel de un mare avantaj oferit de platformele de Jocuri de poker din mediul online. Din când în când, pentru a avea parte de o experiență și mai plăcută, acești jucători participă și la turnee live. De multe ori, ei obțin calificarea chiar în sateliții organizați de operatorii online.

YouTube video

A doua categorie de jucători, care participă doar la turneele live, sunt cei mai experimentați, care și-au dobândit deja un bankroll solid. Jucătorii din această categorie obișnuiesc să călătorească destul de mult și participă la evenimente interesante. O astfel de carieră în poker vine atât cu avantaje cât și cu dezavantaje. Avantajul este că pot cunoaște foarte mulți oameni și să ajungă în diverse locuri ale lumii, însă există și un minus deoarece, dacă fac acest lucru full time, s-ar putea să fie departe de cei dragi o bună parte a anului.

Studierea jocului este esențială pentru profesioniști

Studiul face parte din rutina jucătorilor de poker care își doresc să aibă succes. Cu atât mai mult atunci când devin profesioniști, în condițiile în care sunt șanse mai mari să întâlnească jucători de același nivel sau chiar mai bun. Din fericire, pe Internet sunt numeroase resurse din care jucătorii profesioniști pot să își ducă abilitățile la un nivel și mai bun. De asemenea, au fost scrise numeroase cărți de strategii, care pot îmbunătăți jocul.

O altă metodă la care jucătorii profesioniști apelează este coaching-ul. Astfel, ei apelează la alți profesioniști cu ștate vechi în domeniu, care îi consiliază și le oferă sfaturi. Se trec în revistă alegerile făcute în anumite situații, iar ajutorul primit îi poate ajuta pe aceștia să își îmbunătățească și mai mult jocul.

Odihna este obligatorie

O provocare ce poate apărea este găsirea echilibrului în ce privește numărul de ore petrecute în fața unui ecran. Atunci când un jucător nu are un program clasic de muncă de la 9 la 17, așa cum îl au cei mai mulți oameni, și veniturile sale depind strict de munca pe care o efectuează, există riscul să tragă prea tare. Tocmai din acest motiv, pentru a avea succes este important să se odihnească și să își stabilească totuși un program sau un număr de ore maxim pe care să îl petreacă zilnic în această activitate. Odihna bună îi va da mai multă energie și îl va ajuta în ziua următoare. Calitatea somnului este esențială pentru a avea succes în poker pe termen lung.

În plus, cei mai mulți jucători de poker profesioniști din mediul online efectuează această activitate de acasă. Este recomandat ca programul meselor zilnic să fie respectat, iar fast food-ul să fie evitat pe cât se poate. De asemenea, consumul de alcool în cantități mari nu este recomandat atunci când se joacă poker, întrucât alegerile pot fi influențate.

YouTube video

Mișcarea este foarte importantă

Indiferent dacă alege mediul online sau cel terestru, un jucător se va lovi de situația în care va fi nevoit să stea cel puțin câteva ore pe un scaun. La turneele live există servicii de masaj, de care este recomandat să se profite cât de mult se poate. În ce privește turneele sau partidele online, e recomandat să se profite de fiecare pauză pentru a efectua mișcări care să relaxeze corpul. De asemenea, sunt recomandate și exercițiile fizice în afara programului de poker. Acestea au beneficii majore asupra sănătății și e indicat să facă parte din rutina oricărui jucător profesionist de poker și nu numai.

Anturajul contează mult

În momentul în care un jucător alege să urmeze o carieră profesionistă e bine să aibă în jurul lui oameni care fac acest lucru. Din fericire este ușor să legi relații de prietenie în poker. Discutând adesea cu alți jucători profesioniști poți face pasul mai ușor către rezultate mai bune deoarece orice om poate avea o idee bună din care să te inspiri.

Cele mai citite

Captură record de canabis în Neamț, descoperită în timpul unor percheziții

La faţa locului au fost aduse mai multe TIR-uri, în care a fost încărcată întreaga captură de droguri.Mai multe persoane ar fi fost...

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare. Fostul fotbalist, prins conducând fără permis

Pe 4 septembrie 2023, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorului într-un nou termen după ce a fost surprins, în mai multe rânduri,...

Accident grav în sudul Mexicului, soldat cu 10 morţi şi 25 de răniţi

Camionul a fost parţial distrus în accidentul care a avut loc la primele ore ale dimineţii, la graniţa cu Guatemala, pe coasta Pacificului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies