16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăTehnologiePanouri fotovoltaice monocristaline și policristaline - află care-i diferența

Panouri fotovoltaice monocristaline și policristaline – află care-i diferența

Astăzi alegem să îți vorbim despre panouri fotovoltaice. Dacă ești aici, înseamnă că ideea îți surâde și dorești să afli mai multe despre ele. Industria energetică, bazată pe o sursă naturală, soarele, s-a dezvoltat enorm în ultima vreme, România având câteva parcuri atât de panouri, cât și de turbine eoliene. Oamenii au conștientizat cât de benefică este prezența lor pentru a avea propria sursă de energie acasă. Într-adevăr, acestea reprezintă o alternativă pentru viitor, energia verde fiind o salvare din multe puncte de vedere. Însă, probabil despre ceea ce îți spunem acum știai deja. Haide să-ți povestim puțin despre ce înseamnă panouri monocristaline și policristaline și care este diferența dintre ele.

De ce să alegi panouri fotovoltaice sau turbine eoliene pentru casa ta?

Pentru început ne-am dori să subliniem acest aspect și anume, importanta instalării unor panouri solare sau turbine eoliene. Indiferent de ceea ce ai alege, ai siguranța că te vei bucura de beneficii: economie la bani, sursă proprie de energie, fără răspundere în fața unor instituții de pe piața energetică românească. În plus, energia verde este inepuizabilă, regenerabilă și nu poluează. Într-adevăr, fabricația unor panouri duce la un procent de poluare, însă, minor pe lângă emisiile de carbon ce au loc pentru producerea de energie normală. De pe https://sunup.ro poți afla mai multe despre aceste două categorii de energie: solară și eoliană.

Panouri fotovoltaice monocristaline- ce trebuie să știi despre ele?

De ce sunt printre cele mai apreciate? Ei bine, datorită cantității de energie pe care o produc. Din totalul pe care îl strâng de la soare, acestea ajung la performanța de a transforma 15-20% energie de folosit în locuință. Față de alte modele este un procentaj foarte, foarte bun.

Modelele de tipul acesta sunt realizate complet din siliciu, calitatea lor fiind mult mai bună. Desigur, și costul este pe măsură. Siliciul le mărește prețul. Pentru că pot produce mai multă energie, odată ce le alegi pentru casa ta, află că nu vei avea nevoie de foarte multe. În funcție de nevoile tale, te poți sfătui cu echipa profesionistă și să alegeți un număr potrivit pentru acoperiș. Cât despre costuri, nu trebuie să te îngrijorezi, în timp banii se vor întoarce la tine prin simplul fapt că nu vei mai plăti facturi uriașe la energie.

Panouri fotovoltaice policristaline- știai care sunt și ce fac?

Despre cele mai bune modele îți putem spune că sunt realizate din resturi de siliciu, din acest motiv se găsesc la prețuri mai mici față de prima categorie prezentată mai sus. Însă, acest lucru să nu te descurajeze, căci există raportul calitate-preț și și acestea sunt eficiente.

Față de primele ce au o eficienta de maxim 20%, ele nu pot atinge decât un maxim de 16%. Adică din totalul ce ajunge pe suprafața lor, doar 16% este transformat în energie. Totuși, în ciuda acestui aspect, panourile solare policristaline sunt cele mai căutate pe piață de către clienți. Când să optezi pentru ele? Atunci când dispui de o suprafață mai mare de instalare, pentru că din cauza faptului că produc mai puțină energie, este nevoie de mai multe că să îți poți asigura cantitatea de care locuința ta are nevoie.

Concluzie

Acum că ai aflat câte ceva despre panouri fotovoltaice monocristaline și policristaline, care crezi că sunt cele mai potrivite pentru casa ta? Citește mai multe articole și ia cea mai înțeleaptă decizie! Însă, de un lucru să fii sigur, orice alegere va fi pe măsura așteptărilor!

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Crește numărul cazurilor de tuse convulsivă. Sugarii, cei mai expuși

În cursul anului 2023 și până în aprilie 2024, țările UE/SEE au raportat aproape 60.000 de cazuri de tuse convulsivă, o creștere de 10...

Rusia oferă la export avionul Su-35, drept rival pentru modelul american F-35. Țările NATO, inclusiv România, cumpără F-35

Exact în momentul în care țările NATO cresc cererile de a cumpăra avioane de luptă F-35, produse de SUA, Rusia anunță că își menține...
Ultima oră
Pe aceeași temă